Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija pirmdien, 25. aprīlī, viesojās pie SK Babīte jaunajām futbolistēm ar sieviešu futbola attīstības braucienu. Šis brauciens, kas šogad bija jau otrais, norisinājās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros.

 Video no ciemošanās Piņķos

Spītējot vējainajam laikam, atklātajā treniņā piedalījās 15 SK Babīte jaunākās grupas meitenes, bet kopumā šī kluba sistēmā ir jau vairāk nekā 30 daiļā dzimuma futbolistes. Pie jaunajām SK Babīte futbolistēm viesojās LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kapteine, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne. 

 Foto no viesošanās pie SK Babīte meitenēm

"Es ļoti pozitīvi vērtēju SK Babīte centienus un iniciatīvu attīstīt sieviešu futbola segmentu Piņķos. Salīdzinoši ātri ir izdevies nokomplektēt meiteņu grupu, kurā ir vērojama pozitīva attīstības tendence. Piņķos ir laba infrastruktūra un viss nepieciešamais, lai kvalitatīvi aizvadītu treniņu procesu," izceļ Ņina Travkina, kura iezīmēja arī SK Babīte meiteņu komandas treneres - kādreizējās SK Imanta kluba audzēknes un Latvijas nacionālās izlases spēlētājas - Sabīnes Kadirovas nopelnus. "Šobrīd viņa ar lielu motivāciju un mīlestību pret futbolu strādā ar meitenēm  un savu mīlestību pret šo skaisto sporta veida cenšas nodot arī viņām. Par galveno principu treniņprocesā Sabīne uzskata disciplīnu un savstarpējo cieņu. Disciplīna ir pamatu pamats un ceļš uz attīstību, jo futbols ir komandas spēle. Līdz ar to uzsvars tiek likts uz komandas garu un piederības sajūtu."

Šovasar SK Babīte meitenes sāks piedalīties arī LFF organizētajās sacensībās, startējot meiteņu vasaras čempionāta U-14 vecuma grupas turnīrā.

Anastasija Ročāne pēc treniņa ar meitenēm atklāja, ka viņa bija ļoti gandarīta strādāt ar tik centīgām un disciplinētām mazajām futbolistēm. Treniņš aizritēja ļoti pozitīvā gaisotnē ar smaidu uz lupām un vēlmi uzzināt un iemācīties ko jaunu. Meitenes ar patiesu entuziasmu un motivāciju pildīja visus vingrinājumus un ieklausījās treneres teiktajā.

Kluba rīcībā šajā attīstības braucienā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie dažādām pārsteiguma balvām, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām.

Papildus tam viss SK Babīte meiteņu kolektīvs ar treneri saņēma uzaicinājumu 22. maijā doties uz Jūrmalas pilsētas stadionu "Sloka", lai klātienē vērotu Latvijas kausa izcīņas vīriešiem finālu.

"Priecē, ka sieviešu futbola ģeogrāfija ar katru gadu paplašinās. Tātad sieviešu un meiteņu futbola popularitāte sabiedrībā pakāpeniski pieaug. Ilgtermiņā gribētos, lai katrā Latvijas pilsētā, katrā futbola klubā būtu meiteņu futbola grupa, meiteņu futbola komanda, kas patstāvīgi funkcionē. Galvenais, lai katram klubam būtu resursi, savs attīstības plāns un stratēģija, jo tie ir priekšnoteikumi ilgtspējīgai attīstībai. Ir jābūt mērķiem, uz kuriem virzīties, un plānam, ko gribam sasniegt," izceļ Ņina Travkina. "Pateicoties tam, ka futbols un arīdzan sieviešu futbols sevī iemieso tik plašu vērtību klāstu, noteikti ar cītīgu darbu spēsim panākt pārmaiņas gan sabiedrības uzskatos, gan klubu filozofijā. Priecīgs un vesels bērns ir nācijas vērtība un nākotne!"

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam. Pērn šādus braucienus uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums 2000, bet 2016. gadā kopumā paredzētas astoņas šādas viesošanās visā Latvijā. Iepriekš martā veiksmīgi norisinājās viesošanās pie FK Dinamo Rīga futbolistēm.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija