Sestdien, 23. aprīlī, noslēdzās visu mēnesi ilgusī "Olaine Cup" turnīru sērija, ko rīkoja futbola klubs AFA Olaine. Kā noslēdzošās cīņā devās astoņas U-13 vecuma grupas meiteņu komandas no Latvijas un Igaunijas.

Pēc apakšgrupu turnīra spēlēm vietu pusfinālos sev izcīnīja AFA Olaine, FS METTA/OSC, SK Suure-Jaani United (Igaunija) un FK Iecava komandas. Abās pusfināla cīņās finālistu noskaidrošanai bija nepieciešams izpildīt pēcspēles sitienus, turklāt pēcspēles sitienu sērijā starp AFA Olaine un FK Iecava jaunajām futbolistēm kopumā tika izpildīti 26 sitieni. Noslēgumā pie zelta medaļām tika Igaunijas komandas pārstāves, bet uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem sekoja FK Iecava un AFA Olaine.

U-13 vecuma grupa meitenēm

  1. 1. vieta - SK SUURE-JAANI UNITED (labākā spēlētāja - Raneli Sonk) 
  2. 2. vieta - FK IECAVA  (labākā spēlētāja - Emīlija Druviņa)
  3. 3. vieta - AFA OLAINE (labākā spēlētāja - Agnese Mandrika)
  4. 4. vieta - FS METTA/OSC (labākā spēlētāja - Katrīna Daņilova)
  5. 5. vieta - RFS (labākā spēlētāja - Elīna Starceva)
  6. 6. vieta - FC AJAX TALLINN (labākā spēlētāja - Anastasija Fjodorova)
  7. 7. vieta - SK BABĪTE (labākā spēlētāja - Sindija Bondare)
  8. 8. vieta - FK DINAMO RĪGA (labākā spēlētāja - Ieva Vieksne)

Otrais starptautiskais bērnu futbola turnīrs "Olaine Cup" notika visu aprīļa mēnesi. Par spīti laika apstākļiem turnīra sākumā ar azartu un emocijām četrās nedēļas nogalēs tika noskaidrotas turnīra spēcīgākās komandas U-9, U-10, U-11, U-12, U-13 un meiteņu U-13 vecuma grupās no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Meistarībā sacentās 40 komandas un 500 jaunie futbolisti un futbolistes. Turnīra mērķis ir popularizēt futbolu, dot iespēju jaunajiem futbolistiem un futbolistēm iegūt labu spēļu praksi ar sportiski spēcīgām komandām, sarīkot futbola svētkus gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem.

"Olaine Cup" turnīra rezultāti, foto un video

Kā atzīst AFA Olaine sporta direktors, turnīra idejas autors un lolotājs Aleksejs Gromovs, tāda mēroga bērnu futbola sacensības Olainē tika rīkotas pirmo reizi, un var uzskatīt, ka tās ir izdevušās. "Tāpat ir skaidrs, ka turnīrs ir sportiski jāattīsta, un tam jābūt arī nākotnē. Bērnu izaugsme ir redzama tieši šādos turnīros."


Pēc AFA Olaine sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija