Latvijā pirmoreiz organizēto telpu futbola C-LFF "FUTSAL" kategorijas treneru kursu programmā 22. aprīlī tika aizvadīta jau sestā apmācības sesija, kurā kopā ar treneriem-studentiem piedalījās 12 jaunie telpu futbolisti no FK "Nikars-Vanagi" komandas.

Prakses nodarbībā piedalījās U-10 un U-11 vecuma grupu puiši. Treneriem ar viņiem bija jāstrādā, pilnveidojot spēli 1 pret 1 (individuālā taktika), attīstot patstāvīgu lēmuma pieņemšanu spēļu vingrinājumos, pilnveidojot māņkustības (ar sitienu vārtos noslēgumā) un spēli 2 pret 1 uzbrukumā.

 Foto no prakses nodarbības "Elektrum" OSC

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļa ir īpaši pateicīga FK "Nikars-Vanagi" komandas trenerim Laurim Hincenbergam, kurš parūpējās par 12 savu audzēkņu dalību nodarbībā. Līdzās C-LFF telpu futbola trenera licences studentiem laukumā devās Toms Evertovskis, Robins Stērninieks, Raivo Smilga, Gregors Helmanis, Matīss Caune, Valters Volbergs, Edvards Reksnis, Roberts Ozols, Mārtiņš Dzenītis, Artūrs Lazdiņš, Kristers Bilinskis un Reinis Muižzemnieks.

"Pirmkārt, liels paldies LFF un Latvijas Telpu futbola asociācijai (LTFA) par doto iespēju un jaunu pieredzi tieši šiem bērniem. Puiši bija priecīgi un apmierināti ar visiem treneru piedāvātajiem vingrinājumiem un uzdevumiem. Spēlētāji centās visu izpildīt ar lielu atbildību un precizitāti, ar to ļoti lepojos. Tāpat liels paldies treneriem-studentiem par atzinīgiem vārdiem bērnu virzienā. Puiši pēc treniņa teica, ka ar lielāko prieku arī turpmāk piedalīsies LFF un LTFA rīkotajos paraugtreniņos," pauž Lauris Hincenbergs, kurš ir arī šīs treneru programmas dalībnieks.

"Nodarbība bija ļoti produktīva. Laba komanda un atmosfēra, daudz jaunas informācijas. Ar katru treniņu un lekcijām es iegūstu arvien vairāk informācijas par telpu futbolu - tehniku, taktiku, fizisko sagatavotību, fizioloģiju un psiholoģisko lomu komandā. Pieredzējušu treneru vadībā skaidri tiek pastāstīts, kas ir telpu futbols un kādas ir tā attīstības iespējas Latvijā," piebilst cits kursu dalībnieks Gints Andrianovs.

Šie kursi ir paredzēti telpu futbola treneriem, kuri ikdienā strādā ar pieaugušo komandām Latvijas telpu futbola čempionātā. Apmācībās piedalās 24 Latvijas telpu futbola studenti-treneri. Apmācības kopumā ilgst četrus mēnešus, bet nākamajā darba sesija notiks 13. maijā.


Latvijas Futbola federācija