Pirmdien, 18. aprīlī, notikušajā Latvijas Futbola treneru asociācijas (LFTA) sēdē tika pārrunāti aktuālie jautājumi LFTA darbā un izskatīta LFTA pozīcija saistībā ar 29. aprīlī paredzētajām LFF Valdes vēlēšanām, LFF.lv informēja LFTA priekšsēdētājs, savulaik LFF Sacensību daļas vadītājs un Trīszvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Skredelis.

 “Asociācija pa īstam tikai tagad uzsākusi savu darbu. Šobrīd mēs kā Latvijas Futbola treneru asociācija esam veikuši lielu mājasdarbu. Pamazām esam sakārtojuši visus organizatoriskos jautājumus, kas skar asociācijas darbību. Mums ir apstiprināti statūti, kurus esam nosūtījuši arī UEFA. Asociācijai ir savs bankas konts un zīmogs. LFTA Valdi šobrīd veido 11 cilvēki. Vienlaikus mēs esam izveidojuši arī biedrību, lai varētu efektīvāk risināt aktuālos organizatoriskos jautājumus LFTA darbā,” par paveikto stāsta asociācijas priekšsēdētājs Jānis Skredelis, piebilstot, ka LFTA ir izsūtījusi lūgumu LFF iekļaut to arī federācijas biedru sastāvā.

Gaidāmajā LFF Kongresā 29. aprīlī LFTA tiks izskatīta kā biedra kandidāte, bet pēc attiecīgā laika perioda var tikt izskatīts nākamais jautājums par asociācijas uzņemšanu jau pilntiesīga LFF biedra statusā.

“LFTA galvenais uzdevums ir treneru apmācība. Lielākā daļa no pašreizējās asociācijas treneru padomes locekļiem aktīvi piedalās LFF un UEFA līmeņa treneru izglītības kursos Latvijā. Mēs klausāmies, pieņemam eksāmenus un vērtējam studentu praktiskos treniņus, dalāmies savā pieredzē. Otrs uzdevums ir saistīts ar Latvijas čempionāta organizēšanu, kur mums kā asociācijai ir vesela rinda priekšlikumu. Plānojot 2016. gada darba plānu, mēs esam ieplānojuši vasaras vidū tikšanos ar LFF Sacensību nodaļu un citām saistītajām struktūrvienībām. Mēs vēlamies palīdzēt ar saviem priekšlikumiem tā, lai Latvijas čempionātu varētu sarīkot iespējami augstākā līmenī,” galvenos asociācijas uzdevumus un tuvākos plānus iezīmē pieredzējušais treneris Jānis Skredelis.

LFTA priekšsēdētājs vienlaikus informēja, ka LFTA sēdes laikā tika uzklausīts LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs, kurš iepazīstināja ar aktuālo informāciju par gaidāmo LFF Kongresu, komitejām un darbības virzieniem. LFTA pārstāvji savukārt izteica savus priekšlikumus un izrādīja gatavību aktīvāk iesaistīt asociācijas potenciālu ikdienas procesos LFF.

“Sēdes laikā mēs pieņēmām vienbalsīgu lēmumu LFF Valdes vēlēšanās futbola treneru attīstības virzienam atbalstīt Aleksandra Starkova kandidatūru. Uzskatām, ka labākas kandidatūras pašlaik mums nav. Aleksandram Starkovam kā pieredzējušam speciālistam būtu jāvada treneru attīstības virziens. Vienlaikus LFTA aicina visus pašmāju trenerus un klubus atbalstīt A. Starkova kandidatūru!” atbalstu LFTA kandidātam asociācijas vārdā pauž Jānis Skredelis.

Tikšanās laikā ar Daini Kazakeviču tika pārrunāti arī dažādi citi aktuālie LFF darba jautājumi un piedāvāti argumentēti priekšlikumi izvērtēšanai LFF vadības līmenī.

“Kā futbola treneris ar 50 gadu pieredzi viennozīmīgi varu teikt, ka Jurija Andrejeva vadītajā LFF Izglītības nodaļā tiešām notiek kvalificēts futbola treneru apmācības process. Tālāk viss atkarīgs jau no pašiem mūsu treneriem, viņu centieniem izmantot citu treneru pieredzi savā ikdienas darbā,” atzinīgi LFF Izglītības nodaļas pašreizējo darbu intervijas laikā vērtē Jānis Skredelis, kurš intervijas noslēgumā piebilst, ka pašlaik ar LFF saistītās nerimstošās emocijas publiskajā telpā daļēji nav pamatotas.

“Latvijas Futbola federācija kā par futbolu atbildīgā organizācija ir daudz izdarījusi, tāpēc šobrīd nebūtu vēlams mums pašiem, Latvijas futbola sabiedrībai, to kritizēt. Futbola federācija rūpējas par futbola infrastruktūras attīstību un daudzām citām atbildīgām jomām. Protams, ir daudzas lietas, kas nav izdarītas, bet to jebkurā gadījumā būs nepieciešams izdarīt nākotnē un tas būs uzdevums 29. aprīlī ievēlētajam prezidentam un Valdes jaunajam sastāvam. Mums priekšā ir daudz kopīga darba, tāpēc aicinu uz sadarbību un veiksmi šajā futbola sezonā!” intervijas noslēgumā piebilst Jānis Skredelis.

LATVIJAS FUTBOLA TRENERU ASOCIĀCIJA

Padomes pašreizējā sastāvā ietilpst Jānis Skredelis (priekšsēdētājs), Dainis Kazakevičs, Jurijs Andrejevs, Aleksandrs Starkovs, Artūrs Zakreševskis, Mihails Zemļinskis, Igors Stepanovs (vec.), Artūrs Šketovs, Georgs Gusarenko, Marians Pahars un Jurijs Popkovs.

Plašāk par LFTA darbību lasiet LFF.lv mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija