Piedāvājam Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecāko grupu (U-18, U-16 un U-15) galvenos notikumus laika posmā no 7. līdz 19. aprīlim.

ELITES GRUPA | U-18 A APAKŠGRUPA

Pašlaik sacensību līdervienība ir Vidzemes FC komanda, kas iekrājusi uzvaras abās spēlēs, turklāt līdz šim savus vārtus spējusi nosargāt neskartus. Katrā no uzvarām pār SK Super Nova un Ilūkstes NSS vienībām pa vieniem vārtiem vidzemnieku labā guvis Edvards Šipicins. Nopakaļus ar uzvaru savā vienīgajā spēlē seko BFC Daugavpils futbolisti, kuriem aiz muguras ir ļoti saistoša cīņa pret JFC Skonto pārstāvjiem – uzvara ar 3:2 un precīzi sitieni Denisa Ivanova, Denisa Kozlova, kā arī Kaspara Kokina izpildījumā.

ELITES GRUPA | U-18 B APAKŠGRUPA

Ar identiskiem rezultātiem – 2:1 uzvaru un savstarpēju 1:1 neizšķirtu – sezonu uzsākušas Rīgas Futbola skolas un FK Liepāja komandas, kas ar pieminēto rezultātu spējušas pārspēt attiecīgi JDFS Alberts un FK Tukums-2000/Spartaks vienības. Viena cīņa un viens panākums ir JFA Jelgava kontā, kad ar 4:1 tika pārspēti SK Babīte futbolisti.

ELITES GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Šajā vecuma grupā sezona iesākusies ļoti aktīvi, jo komandas kopā aizvadījušas jau 12 mačus. Visās trīs līdzšinējās cīņās uzvaras guvuši Rīgas Futbola skolas futbolisti, iekrājot kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 12:2, kamēr pa divām uzvarām ir gan FS Metta, gan Šitika Futbola skolas pārstāvjiem. Sevi labi pieteicis Rīgas Futbola skolas spēlētājs Valentīns Troņinkovs, kurš guvis vārtus visās trīs līdzšinējās savas komandas uzvarās, kopumā izceļoties četras reizes.

ELITES GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS)

Bez zaudētiem punktiem šajā grupā pašlaik cīnās uzreiz piecas komandas, bet līderos atrodas FS Metta ar deviņiem punktiem trīs cīņās un FK Liepāja ar sešiem punktiem divās spēlēs. Seši punkti, tiesa jau trīs mačos, ir arī SK Super Nova/AFA Olaine kontā, kas savu vienīgo zaudējumu piedzīvojusi duelī ar BFC Daugavpils futbolistiem (1:2). Bez neviena iegūta punkta šajā grupā pašlaik cīnās uzreiz četras komandas.

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-16 (2000. DZIMŠANAS GADS)

Šajā konkurencē bez zaudētiem punktiem cīnās Rīgas Futbola skolas puiši, kuri uzvarējuši abās savās cīņās, tomēr līderi ir JDFS Alberts futbolisti, kuri iekrājuši jau trīs uzvaras un reizi nospēlējuši neizšķirti. Zaudējumu nav arī Vidzemes FC komandai, kas tikusi pie diviem panākumiem un viena neizšķirta duelī ar JDFS Alberts (1:1).

JDFS Alberts komandas treneris Gints Cimers pēc uzvaras pār JFA Jelgava ar 4:1, kad trīs vārtus guva Ričards Eglītis: "Pirmkārt, paldies puišiem par izrādīto cīņassparu un vēlmi uzvarēt šo spēli. Noskaņojāmies spēles sākumam, kas nesa arī rezultātu - ātri gūtus vārtus. Pamazām katrs sāk apzināties savu lomu komandā. Labu meistarību nodemonstrēja Ričards, kurš kā uzbrucējs teicami veica savus pienākumus - guva vārtus. Kopumā iemesls spēles rezultātam ir arī tas, ka puiši spēja kaut daļēji, bet izpildīt spēles plānu - neļaut pretiniekam izspēlēt bumbu no vārtiem un pēc iespējas vairāk esot ar bumbu mainīt uzbrukuma malas. Vēl gan ir daudz jāstrādā pie savstarpējās komunikācijas."

ATTĪSTĪBAS GRUPA | U-15 (2001. DZIMŠANAS GADS) A APAKŠGRUPA

Cīņas šajā grupā ievadījis viens mačs, kurā FK Liepāja ar 3:0 uzvarēja FK Spartaks/Jūrmalas SS komandu.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija
Foto - JDFS Alberts