Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļas speciālisti laika posmā no 5. līdz 10. aprīlim stažējās vienā no Spānijas čempionāta spēcīgāko klubu “Real Madrid C.F.” jauniešu futbola akadēmijām, kas futbola sabiedrībā zināma ar tās nosaukumu “Real Madrid Cantera” (spāņu valodā).

Brauciena mērķis bija pieredzes gūšana un tās tālāka nodošana Latvijas treneriem un futbola speciālistiem, kā arī sadarbības stiprināšana starp Latvijas Futbola federāciju un “Real Madrid C.F.”.

Šāda iespēja kļuva iespējama, pateicoties LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka un savulaik “Real Madrid C.F.” leģendāra spēlētāja, bet pašlaik – Spānijas karaliskā kluba institucionālo attiecību direktora Emilio Butragueño (Real Madrid's director of Institutional Relations – angļu valodā) tuvām personīgajām attiecībām (abi redzami kopā zemāk esošajā fotogrāfijā), kā arī Spānijas galvaspilsētas kluba vadības izrādītajai pretimnākšanai LFF izrādītajām vēlmēm. 

 

 

 

 

 

 

 

Šajā braucienā devās LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs, Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs, Izglītības nodaļas speciālists Artūrs Biezais un LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs.

Kā LFF.lv informēja brauciena dalībnieki, tad tā laikā izdevās uzzināt vairāk par kluba akadēmijas infrastruktūru, akadēmijas iekšējo darba sistēmu un principiem, treniņu procesu un tā galvenajiem akcentiem, kā arī sacensību procesu. LFF pārstāvjiem bija iespēja vērot kluba akadēmijas dažādu komandu desmit treniņu nodarbības, trīs vecuma grupu (2002. g., 2000. g. 1997. g. dzimušo futbolistu) spēles, kā arī klātienē apmeklēt Spānijas augstākās līgas čempionāta “La Liga BBVA” spēli starp “Real Madrid C.F.” galveno komandu un “Sociedad Deportiva Eibar” (4:0).

Brauciena laikā notika vairākas individuālās sarunas un informācijas apmaiņa starp LFF un kluba akadēmijas pārstāvjiem. Ar savu pieredzi viesiem no Latvijas dalījās “Real Madrid Cantera” metodiķis Juan Luis Martínez García, “Real Madrid Cantera/Castilla” galvenais treneris Luis Miguel Ramis Monfort un “Real Madrid Cantera” treneris Jaime Torcal Cano.

LFF pārstāvjiem vienlaikus bija ļoti interesanti un noderīgi novērot divu bijušo “Real Madrid C.F.” spēlētāju - Santiago Hernán Solari Poggio un José María Gutiérrez Hernández (Guti) - darbu trenera lomā. 

 FOTOGALERIJA: LFF Izglītības daļas stažēšanās Madrides “Real” akadēmijā

Iespaidi par vizīti Madrides “Real” jaunatnes akadēmijā

“Pirmkārt, šī brauciena mērķis bija iespēja klātienē redzēt un salīdzināt, kā ikdienā ar jaunajiem futbolistiem strādā tāds pazīstams klubs kā Madrides “Real” un ko savukārt mēs varam paņemt savai pieredzei ikdienas darbā, šeit, Latvijā. Uzskatu, ka daudzi momenti, kas saistīti tieši ar darba organizāciju, pie mums nav sliktāki, varbūt pat vietām labāki... Vienlaikus būtiski bija uzzināt un saprast, ko mēs varam ieviest Latvijā tieši no treneru darba skatu punkta. Piebildīšu, ka šāds brauciens noteikti nebūtu iespējams bez mūsu kolēģa Kirila Buravceva spāņu valodas zināšanām, kas sekmēja komunikācijas procesu ar kluba treneriem un personālu, viedokļu un pieredzes apmaiņu,” par brauciena laikā gūtajiem iespaidiem dalījās Jurijs Andrejevs.

“Vēlos pateikt pateicības vārdus Madrides “Real” personālam un vadībai par lielisku attieksmi pret mūsu delegāciju, it īpaši U-8 grupas trenerim Jaime Torcal Cano, kurš visas piecas dienas veltīja mums. Mūsu grupai ir izdevies nodibināt ciešus kontaktus ar kluba akadēmijas pārstāvjiem un dabūt plašu informācijas apjomu. Tagad, mūsu uzdevums ir nodot šo informāciju Latvijas futbola sabiedrībai!” pēc brauciena sacīja Kirils Buravcevs.

Šis brauciens attaisnoja mūsu augstākās cerības! Man kā LFF Futbola akadēmijas trenerim bija ļoti interesanti un lietderīgi klātienē iepazīties un redzēt, kā šāda pasaules līmeņa klubā tiek veidots darbs bērnu un jauniešu futbola akadēmijā. Liels paldies LFF Izglītības nodaļas kolēģiem par izrādīto iniciatīvu un uzaicinājumu, kā arī LFF vadībai par atbalstu šajā aizraujošajā komandējumā,” atzinīgi par braucienu izteicās arī Aleksandrs Jeļisejevs.

Tuvākajā laikā LFF Izglītības nodaļa organizēs īpašu semināru par “Real Madrid C.F.” jaunatnes akadēmiju, uz kuru būs uzaicināti visi ieinteresēti treneri un futbola speciālisti. Plašāka informācija būs pieejama LFF.lv mājaslapā.

Plašāk par braucienu – radio “NABA” raidījumā “OLE”

Svētdien, 17. aprīlī plkst 12:00 – 13:00 radio “NABA” viļņos skanošajā raidījumā “OLE” plašāk par braucienu, tā laikā gūto pieredzi un atziņām tiešraidē dalījās LFF Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs un Izglītības nodaļas speciālists Artūrs Biezais. Raidījuma laikā tika pārrunātas arī citas ar Latvijas futbola treneru izglītību saistītās tēmas.

 

 

Klausies radio NABA raidījumu "OLE" šo svētdien, 20. septembrī, plkst. 12.00. Frekvence Rīgā un tās apkārtnē - 95.8 FM. Klausies arī internetā, vai arī izmantojot radio NABA mobilo lietotni. Raidījumu video ieraksti pieejami tā "YouTube" profilā, bet visi audio ieraksti atrodami šeit.


Latvijas Futbola federācija