Sestdien un svētdien tiks aizvadītas sešas trešās kārtas spēles komanda.lv Pirmās līgas čempionātā, kuras ietvaros sezonas ievada līdervienības aizvadīs mačus savu skatītāju priekšā.

Ar maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem divās spēlēs sezonu uzsākušas trīs komandas – Rēzeknes FA/BJSS, SK Babīte un Valmiera Glass FK/BSS. Kamēr rēzeknieši līdz šim savus vārtus atstājuši neskartus un divās cīņās izcēlušies ar 11 precīziem sitieniem, abas pārējās vienības līdz šim ielaidušas tikai pa vieniem vārtiem.

Kā pirmie no līderiem laukumā dosies Valmiera Glass FK/BSS, kas sestdien, 16. aprīlī, plkst. 14:00 Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems JDFS Alberts komandu. Valmieriešu pretinieku kontā pašlaik ir viens punkts divās līdzvērtīgi aizvadītās cīņās. Tāpat sestdien plkst. 16:00 trešo maču aizvadīs Rēzeknes FA/BJSS, kas Rēzeknes 2. vidusskolas laukumā mērosies spēkiem ar FK Staiceles Bebri. Staiceles pārstāvji līdz šim tikuši pie trim punktiem.

Sestdien paredzētas vēl divas turnīra spēles, kas sāksies plkst. 16:00. FK Tukums-2000/TSS uzņems Skonto FC futbolistus Tukuma pilsētas stadiona mākslīgā seguma laukumā, bet FK Auda cīkstēsies ar Preiļu BJSS komandu Audas stadionā Ķekavā. No šīm komandām kā vienīgie pie punktiem nav tikuši Preiļu futbolisti, kamēr Skonto FC ar četriem punktiem pašlaik atrodama tūdaļ aiz labāko trijnieka.

Savukārt svētdien, 17. aprīlī, laukumā izies divi no šīs sezonas turnīra jaunpienācējiem, kas abi sezonu uzsākuši veiksmīgi. SK Babīte plkst. 15:00 cīkstēsies ar AFA Olaine/SK Super Nova komandu Piņķu stadionā, bet četrus punktus iekrājusī RTU FC vienība plkst. 14:00 tiksies ar FK Ogre komandu RTU stadionā Rīgā. Ogres komanda pašlaik ir viena no trim čempionātā, kas pie punktiem pagaidām vēl nav tikusi.

Izceļams, ka SK Babīte komandai šī būs trešā spēle astoņu dienu laikā, jo trešdien tā aizvadīja Latvijas Kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli, kur vien ar 2:3 piekāpās pašreizējiem trofejas īpašniekiem FK Jelgava.

 Otrās spēļu kārtas labākās epizodes

Katrs no komanda.lv Pirmās līgas klubiem sezonas garumā aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija