Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās ceturtdien, 14. aprīlī, norisinājās Latvijas Sieviešu kausa izcīņas 2016. gada sezonas pirmā posma pāru izloze.

 Foto no izlozes

Jaunās sezonas pirmajā posmā savā starpā sacentīsies astoņi Latvijas Sieviešu pirmās līgas klubi, izņemot Talsu NSS, kas iespēju piedalīties Sieviešu kausa izcīņas turnīrā neizmantoja. Komandas, kas pāros norādītas kā pirmās, būs gaidāmo spēļu laukuma saimnieces.

Pirmā posma spēļu pāri

  1. Rēzeknes BJSS/SK ProgressRēzeknes novada BJSS
  2. Riga United Reserves FCPreiļu novada BJSS
  3. BFC Daugavpils/BJSSAFA Olaine
  4. SK ImantaRīgas Futbola skola

Pirmā posma spēles paredzēts aizvadīt laika posmā no 27. līdz 29. maijam. Precīzi spēļu norises laiki un vietas tiks paziņoti papildus.

Turnīra otrajā posmā sacentīsies četri pirmā posma spēļu uzvarētāji un pieci Sieviešu Futbola līgas jaunās sezonas klubi. Otrais posms tiks ievadīts ar vienu priekšsacīkšu spēli, kuras dalībnieki tiks noteikti ar izlozi, kam sekos ceturtdaļfināla mači. Tos paredzēts aizvadīt jūlijā, bet pusfināla cīņas un turnīra finālspēle norisināsies oktobrī. Latvijas Sieviešu kausa izcīņas fināls paredzēts 22. oktobrī.

Kausa izcīņas turnīrs sieviešu futbolā Latvijā tiek organizēts trešo reizi. Iepriekšējās divās sezonās par čempionēm kļuva Sieviešu Futbola līgas klubs Rīgas Futbola skola, kas ir arī pašreizējā valsts čempionvienība.

Sieviešu kausa izcīņas turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija