Piedāvājam Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta jaunāko grupu (U-14 un U-13) galvenos notikumus laika posmā no 2. līdz 13. aprīlim.

 Foto no LJČ spēlēm

Elites grupa | U-14 (2002. dzimšanas gads)

Pie četriem punktiem jaunās sezonas pirmajās divās spēlēs tikuši Rīgas Futbola skolas pārstāvji, kuri turnīra atklāšanas mačā ar 5:0 uzvarēja Rēzeknes FA komandu, kad divus vārtus guva Kevins Nils Ulmanis, bet vēlāk cīnījās neizšķirti 1:1 ar FK Tukums-2000/TSS. Ar uzvarām sezonu uzsākušas arī FK Ventspils un BFC Daugavpils vienības, kas tikušas pie sausajiem panākumiem.

Elites grupa | U-13 (2003. dzimšanas gads) A apakšgrupa

Šajā grupā pie uzvarām savās pirmajās spēlēs tikušas FK Dinamo Rīga un FS Metta-2 komandas, kas attiecīgi ar 3:2 un 4:0 pārspēja Vidzemes FC un Rīgas Futbola skolas jaunos futbolistus. Ar savstarpēju 1:1 neizšķirtu turnīru uzsākušas JFC Skonto un SK Super Nova komandas.

Elites grupa | U-13 (2003. dzimšanas gads) B apakšgrupa

Ļoti pārliecinošas uzvaras sezonas startā izcīnījušas FK Liepāja un FK Tukums-2000/TSS vienības, kas abas turklāt pārspējušas vienu un to pašu pretinieku – Grobiņas SC/KFC. Ar 3:1 panākumu pār JFA Jelgava turnīrā iesaistījušies arī AFA Olaine pārstāvji, kuri vēlāk ar 4:2 pārspēja arī puišus no JDFS Alberts. Trīs reizes šajā mačā izcēlās Simons Ferbers.

Attīstības grupa | U-14 (2002. dzimšanas gads) B apakšgrupa

Šīs grupas sezonas atklāšanas cīņā trīs vārtus guva AFA Olaine jaunie futbolisti, kamēr viņu pretinieki no JDFS Alberts izcēlās vienreiz.

Attīstības grupa | U-13 (2003. dzimšanas gads) A apakšgrupa

Pa vienam sausajam panākumam pašlaik ir JFC Skonto un SK Kengaroos kontā, kamēr Rīgas Futbola skola-2 jau aizvadījusi divus mačus, piekāpjoties JFC Skonto ar 0:5 un ar 6:0 sagraujot otru sava kluba komandu Rīgas Futbola skola-1.

Attīstības grupa | U-13 (2003. dzimšanas gads) B apakšgrupa

Šajā konkurencē sezonas atklāšanas spēlē tikās Ogres SC un Madonas BJSS komandas, kur pie panākuma ar rezultātu 4:1 tika ogrēnieši.

Attīstības grupa | U-13 (2003. dzimšanas gads) C apakšgrupa

Čempionāta ievadā sevi spilgti pieteikusi FK Ventspils OC komanda, kas mačā pret FK Auda futbolistiem guva 15 bezatbildes vārtus. Tikmēr ar divām uzvarām un kopējo vārtu attiecību 11:0 sezonu uzsākusi Jūrmalas SS komanda.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija
Foto - AFA Olaine