Šī gada 31. martā Rīgas domes sēžu zālē aizvadīta biedrības Rīgas Futbola federācija (RFF) biedru kopsapulce, kuras dienaskārtības svarīgākais punkts bija prezidenta vēlēšanas. Ar pārliecinošu balsu vairākumu amatā atkārtoti iecelts Juris Keišs. Līdzīga vienprātība valdīja, balsojot par jauno vecā prezidenta izvēlēto valdi, kurā turpmāk darbosies Kaspars Lakševics, Maksims Tolstojs, Maksims Krivuņecs un Haralds Gudermanis. Pavisam kopsapulcē piedalījās 29 no 33 uz 2016. gadu reģistrētajiem RFF biedriem.

Ievadā J.Keišs ziņoja par pēdējā gada laikā paveikto, pēc kā sekoja revīzijas komisijas locekļa Artura Zakreševska ziņojums un 2015. gada pārskata apstiprināšana.

Ierasti kongresa dalībniekus uzrunāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, pēc kā sekoja vēl divu LFF pārstāvju – Edgara Pukinska un Haralda Gudermaņa – prezentācijas. LFF izpilddirektors E.Pukinsks klātesošajiem pavēra Latvijas futbola statistikas priekškaru, savukārt H.Gudermanis informēja par futbola infrastruktūras novitātēm Rīgā.

Sekoja debašu daļa. Tajā JDFS "Alberts" treneris A.Zakreševskis aicināja citu futbola skolu pārstāvjus vienoties sagatavot oficiālu vēstuli Rīgas domei ar lūgumu pašvaldības laukumu īres maksas, kas kopš 2013. gada pieaugušas divas reizes, atjaunot vismaz iepriekšējā līmenī. Priekšlikums guva nedalītu klātesošo atbalstu, pēc kā tika nolemts par pārstāvjiem sarunās ar Rīgas domi izvirzīt RFF prezidentu, kā arī iniciatīvas autoru A.Zakreševski, Ģirtu Mihelsonu, Emīlu Latkovski un Aldi Ščogolu.

Kā nākamais uzstājās jau pieminētais A.Ščogols, kurš norādīja uz augstajām izmaksām amatieru futbolā, precīzāk – Latvijas čempionāta Otrās līgas dalības maksām -, kā arī citām problēmām, ar ko saskaras amatieru klubi un komandas. Visbeidzot uz skatuves kāpa FS "Metta" dibinātājs un ģenerālsekretārs Ģ.Mihelsons, kurš runāja par futbola finansējumu un tā prioritātēm.

Kopsapulces noslēdzošajā daļā notika prezidenta Jura Keiša un valdes locekļu Kaspara Lakševica, Maksima Tolstoja, Maksima Krivuņeca un Haralda Gudermaņa ievēlēšana, kā arī jaunā revīzijas komisijas sastāva apstiprināšana, kurā turpmāk darbosies A.Zakreševskis, Maiga Dalbiņa un Andris Kaģis. Pēc oficiālās daļas sapulce turpinājās neoficiālā gaisotnē Rīgas Tehniskās universitātes telpās.

 Foto no RFF kopsapulces


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija