Pateicoties Rīgas domes un Rīgas Brīvostas atbalstam, Rīgas Futbola akadēmijas projekta ietvaros talantīgākajiem futbolistiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem tiek nodrošināta iespēja kvalitatīvi pilnveidot savas futbola prasmes un iemaņas Latvijas nacionālās izlases trenera Aleksandra Starkova vadībā.

Otrdien, 12. aprīlī, plkst. 13:00 Rīgas Futbola akadēmija "Elektrum" Olimpiskā centra futbola zālē (Grostonas ielā 6b, Rīgā) atklās savu trešo sezonu. Kā jau ierasts, Rīgas Futbola akadēmijas sezona tiks atklāta ar fiziskajiem normatīviem un fotografēšanos.

Saskaņā ar tradīciju Rīgas Futbola akadēmijas sezonu atklās Rīgas pilsētas vicemērs Andris Ameriks, kurš ir viens no šī projekta dibinātājiem. Rīgas Futbola akadēmijas atklāšanas pasākumā piedalīsies arī Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars, kurš regulāri piedalās Rīgas Futbola akadēmijas pasākumos.

Ik gadu Rīgas Futbola akadēmijas komandas veiksmīgi startē "Rīga Cup" turnīrā, cīnoties ar augstas klases pretiniekiem. Sākot ar 2016. gadu, tiek dibināta ārzemju turneju tradīcija. Šogad Rīgas Futbola akadēmijas 2002. un 2001. dzimšanas gada komandas, kuras veidoja Rīgas futbola klubu Šitika FS, Rīgas Futbola skola, JDFS Alberts, JFC Skonto, SK Super Nova un FK Dinamo Rīga labākie spēlētāji, pierādīja savu augsto līmeni, pārliecinoši pārspējot vienaudžus no Varšavas klubiem "Polonia" un "Vorsovia" Polijas turnejas ietvaros.

Visas futbola sezonas garumā Rīgas talantīgākajiem futbolistiem papildus treniņiem futbola klubos tiek organizētas nodarbības, kas vērstas uz viņu individuālās meistarības attīstību. Rīgas Futbola akadēmijas ietvaros ir iespēja attīstīties ne tikai futbolistiem, bet arī treneriem, kas piedalās projektā. Bijušais Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs personīgi seko katram programmas dalībniekam un trenerim, maksimāli sekmējot viņa attīstību.

Sākot ar 2016. gada sezonu par Rīgas Futbola akadēmijas menedžeri kļuvis bijušais Latvijas nacionālās izlases futbolists Imants Bleidelis.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola akadēmija