Latvijas Kausa izcīņas futbolā 2015./2016. gada sezonas finālspēle norisināsies Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" (Skolas iela 5, Sloka), kas šo sacensību izšķirošo maču uzņems pirmoreiz vēsturē.

Turnīra finālspēle paredzēta svētdien, 22. maijā. Spēles sākuma laiks tiks izziņots papildus.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) nolūks, organizējot Latvijas Kausa finālspēli dažādās Latvijas pilsētās, ir popularizēt futbolu un dot iespēju pēc iespējas plašākai līdzjutēju ģeogrāfijai klātienē pieredzēt pašmāju futbola dzīves vienu no svarīgākajiem kalendārā gada notikumiem. Tā, piemēram, 2014. gadā turnīra finālu uzņēma Jelgava, bet pērn cīņa par trofeju norisinājās Ventspilī.

Kā ziņots, gaidāmajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas trīs no četrām Latvijas Kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēm, bet noslēdzošais šīs kārtas mačs sekos nākamās nedēļas trešdienā. Pēcāk pusfināla mači tiek plānoti 27. aprīlī un 4. maijā - līdz ar šo sezonu turnīra reglamentā ieviests jaunievedums, kas paredz pusfināla norisi divu spēļu summā.

Šosezon cīņu par prestižo trofeju turpina FK Ventspils, FK Liepāja, SK Spartaks Jūrmala, Skonto FC, FS METTA/Latvijas Universitāte, BFC Daugavpils, SK Babīte un FK Jelgava komandas.

Iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas Latvijas Kausa izcīņas trofeju izcīnījusi FK Jelgava komanda.


Latvijas Futbola federācija