Piedāvājam Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecāko grupu (U-18, U-16 un U-15) galvenos notikumus laika posmā no 1. līdz 6. aprīlim.

Elites grupa | U-16 (2000. dzimšanas gads)

Turnīra jaunās sezonas ievadā aizvadītas pirmās trīs spēles, kurās pārliecinošāko sniegumu nodemonstrējuši Rīgas Futbola skolas pārstāvji, ar 4:1 savā laukumā uzvarot FK Tukums-2000/TSS pārstāvjus. Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva Jevgeņijs Petrovskis, Pāvels Mihailovs, Maksims Toņiševs un Valentīns Troņinkovs.

Pie līdzīgi pārliecinošas uzvaras tika arī Šitika Futbola skolas komanda, kas viesos ar 3:1 pārspēja FK Dinamo Rīga puišus. Panākumu viesiem kaldināja Artjoms Ļevaševs, Aris Guļijevs un Milans Mičko.

Cita šīs grupas pirmās kārtas spēle noslēdzās neizšķirti 2:2 – šāds rezultāts fiksēts duelī starp Vidzemes FC un JFC Skonto Rīga pārstāvjiem. Vidzemnieku sastāvā izcēlās Kristers Lūsiņš, kurš pretinieku vārtsargu pārspēja divas reizes.

Elites grupa | U-15 (2001. dzimšanas gads)

Šajā vecuma grupā ar uzvarām sezonu uzsākušas BFC Daugavpils un FS Metta Rīga komandas, kas attiecīgi ar 2:1 un 1:0 izrādījās pārākas par vienaudžiem no AFA Olaine un Šitika Futbola skolas. Daugavpiliešu panākumu kaldināja vārtu guvēji Vladislavs Skurjats un Kirils Iļjins, bet FS Metta Rīga komandai trīs punktus atnesa Normunda Uldriķa precīzais sitiens.

Attīstības grupa | U-16 (2000. dzimšanas gads)

Īpaši sekmīgi sezonu šajā vecuma grupā uzsākusi Vidzemes FC komanda, kas savā laukumā ar 4:0 sagrāva Balvu SC futbolistus. Divreiz šajā mačā precīzi sita Emīls Sorokins, bet pa reizei izcēlās Kārlis Rozītis un Toms Burcevs.

Tikmēr saistoša izvērtās JDFS Alberts komandas uzvara izbraukumā pār SK Kengaroos ar rezultātu 2:1, kad viesu labā vārtus guva Ričards Eglītis un Klāvs Kramēns, savukārt citā ļoti rezultatīvā duelī JFA Jelgava ar 4:2 pretinieku laukumā uzvarēja JSS Spartaks/FK Kauguri komandu.


Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi. Čempionāts notiek no 1. aprīļa līdz 4. jūlijam un no 29. jūlija līdz 1. novembrim.


Latvijas Futbola federācija