Pēc ceturtās mācību sesijas aizvadīšanas aprīļa pirmajā dienā sasniegta tieši puse Latvijā pirmoreiz organizēto telpu futbola C-LFF "FUTSAL" kategorijas treneru kursu programmā.

Ceturtajā darba sesijā treneri apguva telpu futbola taktisko sagatavotību teorijā un praksē. Šoreiz ar viņiem strādāja instruktori Artūrs Šketovs (LFF un FK RABA), Aleksandrs Dibrivnijs (FK Nikars) un Kirils Buravcevs (LFF), savukārt vieslektora lomā iejutās pieredzes bagātais portugāļu speciālists un FK Nikars galvenais treneris Orlando Duarte, kurš praksē demonstrēja un stāstīja par taktisko sagatavošanu telpu futbolā.

Nodarbību gaitā studenti patstāvīgi plānoja, vadīja un analizēja treniņu nodarbības. Savukārt pēc treniņu vadīšanas studentiem bija iespēja aizstāvēt savas nodarbības uzdevumus, metodes un treniņu līdzekļus. Studenti no instruktoriem saņēma novērtējumu un attiecīgu atzīmi.

Nākamā darba sesija kursu studentiem paredzēta 15. aprīlī, kad galvenā tēma būs sportistu fizioloģija un uzturs. Ar viņiem strādās LFF speciālists Dr. Artūrs Ivuškāns.

Šie kursi ir paredzēti telpu futbola treneriem, kuri ikdienā strādā ar pieaugušo komandām Latvijas telpu futbola čempionātā. Apmācībās piedalās 24 Latvijas telpu futbola studenti-treneri. Apmācības kopumā ilgst četrus mēnešus.


Latvijas Futbola federācija