Jaunās Latvijas futbola sezonas ievadā vairākās Latvijas vietās aizvadīti reģionālie futbola tiesnešu un asistentu semināri, kuros diskutēts par jaunās sezonas aktualitātēm tiesāšanā un celts reģionālo futbola tiesnešu kvalifikācijas līmenis. Šie reģionālie semināri, kas norisinās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas un Tiesnešu komitejas sadarbībā, tika rīkoti trešo gadu pēc kārtas.

Semināros vienkopus pulcējās gan pieredzējuši reģionu tieneši, gan arī jaunie šī aroda pārstāvji, kuriem tika demonstrēti jaunie UEFA pamācošie videomateriāli, kā arī videomateriāli no Latvijas čempionātu spēlēm. Dalībnieki iesaistījās aktīvās diskusijās un, sadalīti grupās, apsprieda interesantākos 2015. gada Latvijas čempionātu tiesāšanas momentus un citus sagatavotos uzskates materiālus.

Kurzemes reģiona tiesnešiem un asistentiem seminārs norisinājās Liepājā, piedaloties tiesnešiem no Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Talsiem un citām Kurzemes reģiona pilsētām. Semināru vadīja Sergejs Braga, Vladimirs Osipovs un Igors Tagijevs.

Tikmēr Zemgales pārstāvji vienkopus pulcējās Jelgavā, kur sabrauca tiesneši no Jelgavas, Tukuma, Jūrmalas, Olaines un citām reģiona pilsētām. Šīs apmācības vadīja Zemgales reģiona tiesnešu koordinators Vasīlijs Botošs, LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Čerņikovs un FIFA kategorijas tiesnesis Aleksandrs Anufrijevs.

Savukārt Ziemeļaustrumu reģiona tiesneši tikās Gulbenē, kur bez šīs pilsētas pārstāvjiem bija arī tiesneši no Balviem, Kārsavas, Varakļāniem, Alūksnes un citām reģiona pilsētām. Semināra darbu pārraudzīja reģiona tiesnešu koordinators Jurijs Popovičenko.

Semināru dalībnieki pauda uzskatu, ka LFF Tiesnešu nodaļas un reģionālo tiesnešu koordinatoru organizētie semināri ir snieguši daudz jaunas un vērtīgas informācijas un ļāvuši tiesnešiem pilnvērtīgāk sagatavoties 2016. gada sezonas spēlēm.

 


Latvijas Futbola federācija