Gaidāmais komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jaunās sezonas starts tika iezīmēts ar īpašu prezentācijas pasākumu un preses konferenci, kas ceturtdien, 31. martā, norisinājās veikalā "Komanda". Čempionāta 2016. gada turnīrā piedalīsies 15 komandas no visas Latvijas.

 Pirmssezonas video - kas ir komanda.lv Pirmā līga?

 Preses konferences fotogalerija

Pasākuma gaitā par čempionāta nozīmi Latvijas futbola dzīvē un to, kā turnīra plašā ģeogrāfija var veicināt klubu un pilsētu lokālpatriotismu, pastāstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. Savukārt čempionāta titulsponsora – sporta preču veikala "Komanda" – projektu vadītājs Oskars Sijāts sniedza ieskatu čempionāta identitātē un klubu ieguvumos, kādi tiem iespējami, pateicoties LFF un veikala "Komanda" sadarbībai. LFF Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels klātesošos iepazīstināja ar jaunās sezonas turnīra aktualitātēm sportiskajā un organizatoriskajā ziņā.

 Preses konferences video apskats

"Apsveicu visus klubus ar sezonas sākumu un vēlu labus panākumus! Mēs pārstāvam plašu Latvijas klubu ģeogrāfiju, un turnīrs apliecina, ka futbols Latvijā bija, ir un būs populārs. Kā allaž sakām – viena komanda, viens mērķis! Aicinu arī klubus aktīvi strādāt pie turnīra spēļu popularizēšanas, un liels paldies tiem, kas to jau ikdienā dara. Esmu pārliecināts, ka mūs sagaida interesantas spēles. Liels paldies veikalam "Komanda" par sadarbību, kas ar katru gadu uzlabojas. Lai visas spēles norisinās godīgi, lai valda pozitīvs entuziasms un lai uzvar spēcīgākais!" preses konferencē izteicās Jānis Mežeckis.

"Prieks jau otro gadu asociēties ar LFF un Pirmās līgas turnīru. Tas ir turnīrs, kurā klubiem tiek dota iespēja pārstāvēt savas un savu pilsētu krāsas plašā mērogā. Arī šogad veikals "Komanda" piedāvās izdevīgus nosacījumus visiem Pirmās līgas klubiem inventāra iegādei. Pirmoreiz turnīra vēsturē Pirmās līgas klubu formastērpus rotās komanda.lv Pirmās līgas logo uzšuves, bet spēles aizvadīsim ar oficiālajām EURO 2016 spēļu bumbām. Novēlu klubiem sasniegt savus sportiskos mērķus un aizvadīt interesantu sezonu!" piebilda Oskars Sijāts.

"Burtiski pašā pēdējā brīdī saņēmām no Salaspils komandas atteikumu par dalību čempionātā, bet jauna kluba pieteikšanai un tā licences iegūšanai laika vairs nebija. Darījām no savas puses visu iespējamo, lai turnīrā saglabātu 16 komandas, kā tas bija plānots pirms sezonas, tomēr turnīru aizvadīsim ar 15 klubiem. Visi mači notiks saskaņā ar iepriekš apstiprināto kalendāru, bet katrā kārtā viens klubs no spēlēm būs brīvs," paskaidroja Arturs Gaidels. "Ceram, ka turnīrs kļūs vēl interesantāks. Neilgi pēc sezonas sākuma piedāvāsim līdzjutējiem iknedēļas apskatus ar komanda.lv Pirmās līgas spēļu interesantākajām epizodēm video formātā, lai tādējādi veicinātu turnīra atspoguļojumu. Lai katram klubam šī sezona ir izdevusies!"

Sezonas prezentācijas pasākumā piedalījās visu komanda.lv Pirmās līgas čempionāta klubu pārstāvji, kuri padalījās ar savu komandu jaunās sezonas aprisēm, līdz šim paveikto un ieplānoto, kā arī ambīcijām sezonas priekšvakarā.

Preses konferences dalībnieki bija pirmie, kuriem bija iespēja redzēt jaunajai čempionāta sezonai veltītu īpašu video materiālu – stāstu par komanda.lv Pirmo līgu, čempionāta būtību, nozīmi un īpašo tā romantiku. Šāda veida sezonas prezentācijas pasākums valsts futbola otrajam spēcīgākajam vīriešu turnīram tika rīkots pirmoreiz vēsturē.

Dalībai komanda.lv Pirmās līgas čempionāta jaunajā sezonā apstiprināti 15 klubi no visas Latvijas – Valmiera Glass FK/BSS, Preiļu BJSS, FK Smiltene/BJSS, JFK Saldus, FK Auda, AFA Olaine/SK Super Nova, FK Ogre, FK Staiceles Bebri, JDFS Alberts, SK Babīte, FK Tukums 2000/TSS, FK Jēkabpils/JSC, Rēzeknes FA/BJSS, RTU FC un Skonto FC.

Čempionāta 2016. gada sezona tiks atklāta ar piecām spēlēm sestdien, 2. aprīlī, kurām dienu vēlāk sekos vēl divi pirmās kārtas mači. Katrs no klubiem sezonas garumā – no 2. aprīļa līdz 5. novembrim - aizvadīs 28 spēles. Turnīra spēcīgākā komanda iegūs tiesības 2017. gada sezonā sacensties "SynotTip" futbola Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādām tiesībām pārspēlēs spēkosies ar Virslīgas turnīra septīto labāko komandu.

Arī šosezon LFF sadarbībā ar veikalu "Komanda" noteiks turnīra labāko mēneša spēlētāju, kur kopējo balsojumu veidos LFF, veikala "Komanda" un līdzjutēju balsis. Mēneša labākais futbolists balvā saņems dāvanu karti pirkumiem veikalā "Komanda". Sezonas izskaņā tiks apbalvots arī čempionāta labākais treneris.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija