Jaunā Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) sezona tiks ievadīta ar īpašu prezentācijas pasākumu un preses konferenci, kas otrdien, 5. aprīlī, plkst. 14:00 norisināsies "Elektrum" Olimpiskā centra otrā stāva preses konferenču zālē, Grostonas ielā 6B, Rīgā.

Preses konferencē uzrunas par jaunās sezonas aktualitātēm, čempionāta identitāti un tā nozīmi Latvijas futbola hierarhijā teiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks un LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. Pasākumā ar vadības cilvēkiem un spēlētājām būs pārstāvēti visi pieci čempionāta klubi – Rīgas Futbola skola, FK Liepāja, Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R, Riga United FC un Rīgas Futbola skola/46. vsk.

Pirmoreiz SFL vēsturē jaunā sezona tiks ieskandināta ar īpašu video, kas sevī iemieso turnīra sportisko garu, pievilcību un sievišķīgumu. Preses konferences dalībnieki kā pirmie redzēs šo veikumu, kura tapšanā piedalījās visu SFL komandu pārstāves.

Pasākuma gaitā klubi no LFF dāvinājumā saņems bumbas, kas nepieciešamas spēļu sekmīgai aizvadīšanai, un turnīra identitātes karogus. Tāpat tiks prezentēta šīs sezonas SFL turnīra oficiālā spēļu programmiņa, kurā būs atrodama visa informācija par turnīru un tā dalībniekiem, kā arī Latvijā pieejamajām treniņu iespējām sieviešu un meiteņu futbolā.

Jaunās SFL sezonas atklāšanas spēle notiks 10. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas laukumā, kad Riga United FC plkst. 14:00 uzņems FK Liepāja futbolistes. Divas stundas vēlāk NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā spēkiem mērosies čempionvienība Rīgas Futbola skola un Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komandas.

Komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Noslēdzošās čempionāta spēles paredzētas septembra izskaņā.

Plānots, ka 2017. gada sezonā SFL dalībnieku skaits pieaugs līdz sešām komandām, turnīrā aicinot piedalīties arī 2016. gada sezonas labāko Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta vienību. LFF tādējādi vēlas veicināt pakāpenisku turnīra un tajā startējošo klubu attīstību, kā arī stiprināt Latvijas sieviešu futbola sacensību hierarhijas sportisko principu.

Pagājušās sezonas SFL turnīrā čempionu titulu izcīnīja Rīgas Futbola skola, par valsts labāko sieviešu futbola klubu kļūstot trešo gadu pēc kārtas.

Sieviešu Futbola līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija