Latvijas nacionālā futbola izlase paplašinājusi savu apgūto teritoriju ģeogrāfiju. Mariana Pahara vadītā komanda pirmdienas, 28. marta pēcpusdienā pirmo reizi mūsu valstsvienības vēsturē ieradusies vienā no eksotiskākajām Eiropas kontinenta teritorijām - Gibraltārā, kur 29. martā mūsu komandai paredzēta otrā pārbaudes spēle šogad.

 Latvijas izlase ieradusies saulainajā Gibraltārā (28.03.2016.)

 

Formāli Gibraltārs šobrīd ir Apvienotās Karalistes aizjūras teritorija Pireneju pussalas dienvidu daļā. Tas ietver sevī Gibraltāra klintis un smilšaino zemes šaurumu, kas savieno klintis ar Pireneju pussalu. Gibraltārs ieņem stratēģiski nozīmīgu vietu Gibraltāra jūras šaurumā, savienojot Vidusjūru ar Atlantijas okeānu. Gibraltārs vienlaikus ir arī Eiropas Savienības loceklis. Gibraltāra Futbola asociācija (The Gibraltar Football Association - angļu val.) izveidota tālajā 1895. gadā un uzskatāma par vienu no vecākajām pasaulē.

GIBRALTĀRA FUTBOLA ASOCIĀCIJAS LAPA UEFA.com portālāJa Latvijas nacionālā futbola izlase šobrīd mērķtiecīgi gatavojas 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, tad Gibraltāra Futbola asociācija šobrīd iekļauta tikai UEFA valstu saimē, bet uz FIFA atzinību tā vēl tikai pretendē, tādējādi ceļš uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru šobrīd Gibraltāra futbolistiem ir slēgts. Tas nozīmē, ka Gibraltārs tuvākos divus gadus aizvadīs tikai un vienīgi pārbaudes spēles.

Latvijas izlasi Gibraltārs sagaidīja ar saulainu un sausu laiku. Marta nogalē Gibraltārā jūtams vasarīgs noskaņojums, turklāt šodien, 28. martā šeit ir Lieldienu brīvdienas, ko steidz izmantot gan vietējie iedzīvotāji, gan arī daudzi ārvalstu tūristi. Tikmēr Latvijas izlases futbolistiem šobrīd nav laika domāt par tūrismu un atpūtu, jo komanda 23 spēlētāju sastāvā gatavojas ļoti svarīgai pārbaudes spēlei.

Šovakar plkst 19:00 (pēc vietējā laika) Latvijas izlase dosies uz spēles norises vietu - "Victoria" stadionu, kur paredzēts arī oficiālais pirmsspēles treniņš.

Latvijas nacionālās futbola izlases gaitām iespējams sekot līdzi LFF.lv mājaslapā, kā sociālo tīklu oficiālajos LFF kontos FACEBOOK, TWITTER un YOUTUBE.


Latvijas Futbola federācija
no Gibraltāra