Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotās “Federācijas kausa” izcīņas trešās sezonas spēles no 26. līdz 29. martam risināsies Rīgā. Šogad Latvijas jauniešu futbola izlasei konkurenci sastādīs iepriekšējo divu gadu uzvarētāji Ukraina, kā arī Norvēģijas un Polijas vienaudži. Spēles risināsies Rīgas Hanzas vidusskolas mākslīgā seguma laukumā. Ieeja skatītājiem uz visām turnīra spēlēm – bez maksas. Spēļu video tiešraides Latvijas teritorijā šogad nodrošina portāls www.sportacentrs.com.

FEDERĀCIJAS KAUSS 2016, spēļu kalendārS

Kā jau katru gadu, arī šogad turnīram pieteikti arī jaunie talantīgie futbolisti no tādiem pazīstamiem ārzemju klubiem kā “WEST HAM UNITED”, “MANCHESTER CITY” (Anglija), “FEYENOORD“ (Nīderlande), “BORUSSIA MONCHENGLADBACH” (Vācija), “DYNAMO KIEV” (Ukraina), “WISŁA KRAKÓW”, “LEGIA WARSZAWA” (Polija), kā arī citiem. Tikmēr turnīrā startējošo komandu galvenie treneri pirms došanās uz Rīgu visi kā viens atzinuši, ka šis turnīrs ir ļoti nozīmīgs viņu komandām šajā sezonas posmā, kas vienlaikus kalpo par būtisku sagatavošanās posmu pirms rudenī paredzētajām UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm.

FEDERĀCIJAS KAUSS 2016, komandu sastāvI

“Federācijas kauss” rīkošanas mērķis ir noteikt uzvarētāju, attīstīt jaunatnes futbola popularitāti Latvijā, kā arī uzlabot spēlētāju un treneru profesionālās sportiskās iemaņas. Šogad turnīrā startēs galvenā trenera Aleksandra Basova vadītā Latvijas izlase. Atbilstoši reglamentam, turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kas dzimuši 1998. gadā vai jaunāki. Spēles pieteikumā iespējams iekļaut 20 futbolistus, atļautas septiņas spēlētāju maiņas. Turnīrs risinās pēc viena apļa izspēles formāta, kur katra komanda tiekas ar katru. Par uzvaru tiek piešķirti 3 punkti, neizšķirtu – 1 punkts, bet par zaudējumu punkti piešķirti netiek. Godalgoto vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem un medaļām.

 “Federācijas kauss 2016” kalendārs

Piektdiena, 25. marts – ārzemju komandu ierašanās diena

Sestdiena, 26. marts (pirmā spēļu diena)
plkst 11:00 LATVIJA – UKRAINA
plkst 15:00 NORVĒĢIJA – POLIJA

Svētdiena, 27. marts (otrā spēļu diena)
plkst 11:00 UKRAINA – POLIJA
plkst 15:00 LATVIJA – NORVĒĢIJA

Pirmdiena, 28. marts – atpūtas diena

Otrdiena, 29. marts (trešā spēļu diena)
plkst 11:00 NORVĒĢIJA – UKRAINA
plkst 15:00 LATVIJA – POLIJA

Trešdiena, 30. marts – ārzemju komandu aizbraukšanas diena

Turnīra programma

 

Latvijas Futbola federācija (LFF) visām komandām novēl veiksmi šajā turnīrā tīras un abpusēji godīgas spēles ietvaros, kā arī jauno futbolistu izaugsmi nākotnē!


Latvijas Futbola federācija