Latvijas futbola veterānu komanda ar uzvaru atgriezās no sestdien, 12. martā notikušā starptautiskā turnīra Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, LFF.lv informēja Latvijas futbola veterānu komandas menedžeris Vadims Aingorns.

Kopumā šajā turnīrā startēja 13 komandas. Spēles risinājās formātā 9 pret 9, viens puslaiks 25 minūšu garumā. Kopā ar Lietuvas pilsētu veterānu veidotajām komandām piedalījās arī futbola vecmeistari no Latvijas, Krievijas, Polijas, kā arī divas komandas no Baltkrievijas. Atbilstoši noteikumiem, komandā drīkstēja spēlēt futbolisti ne jaukāki par 50 gadiem. Spēles risinājās Lietuvas Futbola federācijas mākslīgā seguma stadionā, kur ikdienā savas spēles aizvada arī Lietuvas nacionālā futbola izlase un mūsu kaimiņvalsts galvaspilsētas klubs “Žalgiris”.

Apakšgrupu turnīrā komandas tika sadalītas trijās grupās - vienā grupā bija piecas komandas, bet vēl divās pa četrām komandām katrā. Apakšgrupas ietvaros vispirms Latvijas futbola veterāni cīnījās neizšķirti ar Polijas veterāniem (0:0), bet turpinājumā izcīnīja divas uzvaras - pār Kauņas pilsētas komandu ar rezultātu 1:0 (vārtus guva Boriss Dolinskis) un pār Baltkrievijas kluba "Dinamo Minsk" veterāniem ar rezultātu 1:0 (vārtus guva Sergejs Vicehovskis).

Sacensību ceturtdaļfinālā mūsu veterāni ar rezultātu 2:1 pārspēja Lietuvas galvaspilsētas Viļņas futbolistus. Vārtus guva Aleksandrs Ganuss un Sergejs Pavļenko. Pusfinālā ar rezultātu 2:0 tika pieveikti Lietuvas pilsētas Jonavas futbola veterāni. Ar precīziem sitieniem šajā spēlē izcēlās Aleksandrs Ganuss un Sergejs Vicehovskis.

Finālā Latvijas veterānu komandai pretim stājās Baltkrievijas “Мозырь” komandas futbolisti. Šajā mačā divus vārtus guva Aleksandrs Ganuss, nodrošinot Latvijas komandai uzvaru gan šajā spēlē, gan arī triumfu visā turnīrā.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Aleksandrs Kļušins, savukārt Aleksandrs Ganuss kļuva par visa turnīra labāko uzbrucēju.

Latvijas futbola veterānu komandas sastāvā šajā turnīrā spēlēja Aleksandrs Kļušins (vārtsargs), Igors Pavlovs, Pjotrs Zagorjanskijs, Valērijs Bogdans, Juris Miltiņš, Sergejs Vicehovskis, Sergejs Pavlenko, Boriss Dolinskis, Vadims Aingorns, Pāvels Mamikins, Vadims Naumovs, Aleksandrs Ganuss, Aleksandrs Ovčinņikovs (komandas kapteinis). Komandas treneris – Leonīds Dvorkins.

Latvijas futbola veterānu komanda izsaka pateicību Latvijas Futbola federācijai (LFF) par nodrošināto ekipējumu, kā arī futbola klubam “Nikars” par nodrošināto autobusu braucienam uz Viļņu! 

Attēlā – Latvijas komandas kapteinis Aleksandrs Ovčinņikovs kopā ar uzvarētāju kausu

Attēlā (no kreisās) – turnīra labākais uzbrucējs Aleksandrs Ganuss

FOTO - Saulius Čirba


Latvijas Futbola federācija