Aizvadītajā nedēļā noslēdzās šīs sezonas "SYNOTtip" Rīgas telpu futbola čempionāts abās zemākajās līgās. Ja uzvarētāji bija zināmi jau iepriekš (Otrajā līgā – "Olaine", Trešajā līgā – "Estoty/JOMA TEAM"), tad atlikušo godalgoto pozīciju izkārtojums, kā arī komandu galīgā secība turnīra tabulā noskaidrojās pēc sacensību beigu stadijā izspēlētajām cīņām. Tikmēr par Rīgas kausa titula ieguvēju kļuva "New Project".

2.līga: sudrabu nodrošina "UNICEF"; trešo vietu izcīna "RegVardy"

2.līgas spēcīgākajā jeb C apakšgrupā jau iepriekš zelta godalgas ar pārliecinošu atrāvienu turnīra tabulā bija nodrošinājusi "Olaine" (32), savukārt uz pārējām divām pirmā trijnieka vietām pretendēja piecas vienības. Pārliecinošākais finiša spurts sudraba medaļu vērtē padevās "UNICEF", kas savās noslēdzošajās trīs spēlēs ieguva septiņus punktus, ar ko bija gana otrās pozīcijas izcīnīšanai. "UNICEF" pārspēja tiešās konkurentes "EUROLOGI" (3:2) un "Industrial Steel Group" (5:3), kā arī atņēma punktus "Olainei" (4:4), tādējādi sezonu noslēdzot kā 2.līgas vicečempione.

Izmantojot tiešo sāncenšu neveiksmes un pati uzvarot abas pēdējās spēles, bronzas medaļas burtiski "izrāva" "RegVardy" – mačā pret "Cerber" panākums 3:1, savukārt cīņā ar "EUROLOGI" uzvaru nākamajiem trešās vietas ieguvējiem nodrošināja mača pēdējā minūtē gūtie Jura Sebra vārti – 2:1.

Tādējādi ārpus pirmā trijnieka palika "Akela Kļūdījās" un "Industrial Steel Group" (pa 20 punktiem), kā arī "EUROLOGI" (18), kuri zaudēja visas savas pēdējās trīs cīņas, ierindojoties vien sestajā vietā. Septītajā pozīcijā sezonu noslēdza "Cerber" (13), bet astotajā – "USB" (10).

2. līgas D grupā pirmo vietu jeb devīto visā līgā noturēja "LSPA" (28), savukārt FK "Kadaga" (26) spēja gūt panākumu tikai vienā no diviem atlikušajiem mačiem (5:4 pret "Rīgas Pašvaldības Policija"). Piedzīvotā neveiksme pret "AVANTEX" (0:3) liedza FK "Kadaga" telpu futbolistiem punktu izteiksmes ziņā apsteigt "LSPA".

Turpat netālu aiz abām līderēm D apakšgrupā čempionātu pabeidza arī "OSK Ostnieks" (25), "Baltic International Bank" (23) un "Marshal FC", bet jau ar lielāku intervālu noslēdzošās vietas ieņēma attiecīgi "AVANTEX" (17), "Rīgas Pašvaldības Policija" (13) un "MLFC Victoria/Lerona" (7).

Tādējādi ir skaidrs, ka nākamajā sezonā Elites līgā piedalīsies "Olaine", "UNICEF" un "RegVardy", bet 2.līgas sabiedrība būs jāpamet "MLFC Victoria/Lerona" vienībai.

Par līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 33 vārtus guvušais Arturs Jefremenkovs ("EUROLOGI"), kurš par vienu precīzu raidījumu sīvā cīņā apsteidza Aleksandru Mihailovu ("Olaine"). Kā rezultatīvākā komanda turnīru noslēdza 107 vārtus guvusī "Olaine", savukārt "fair-play" nominācijā korektākās vienības godu iemantoja vienu noraidījumu un deviņus brīdinājumus nopelnījusī "EUROLOGI".

3. līga: medaļnieku pulkā "Medical Group DENS" un "Stopiņi"

3. līgā, kā zināms, zelta medaļas priekšlaikus bija garantējusi grandiozu sezonu aizvadījusī "Estoty/JOMA TEAM", savukārt otrās vietas liktenis izšķīrās neklātienes cīņā starp "Medical Group DENS" un "Stopiņi" vienībām. Duelis sākās ar 1. marta mačiem, kur "Stopiņi" sarūpēja pirmo neveiksmi otrajā etapā čempionei (3:2), savukārt "Medical Group DENS" ar 2:6 atzina "Husky/LSPA" pārākumu.

Tādējādi izšķirošā cīņa sudraba godalgu kontekstā risinājās divas dienas vēlāk mačā starp "Medical Group DENS" un "Evolution Gaming". Pirms šī mača "Stopiņi" pārsvars pār "Medical Group DENS" bija divu punktu apjomā, kas nozīmēja to, ka pēdējai minētajā duelī derēja tikai un vienīgi uzvara. Un vēlamo rezultātu "Medical Group DENS" arī sasniedza – četri Nika Leimaņa un trīs Eduarda Hermaņa vārtu guvumi sekmēja komandas pārliecinošu triumfu ar 11:2, tādējādi ļaujot tai kļūt par 3.līgas vicečempioni un atstāt "Stopiņi" vienību bronzas pozīcijā. Visas trīs medaļnieces nopelnīja tiesības nākamajā sezonā startēt 2.līgā.

Jau ievērojamā desmit punktu atstatumā no trešās vietas ieguvējas C grupā finišēja "Garāža 2" (17), bet vēl tālāk izkārtojās "Baltic Express LV" (16), "Husky/LSPA" (15), FK "Laikmets" (11) un "Evolution Gaming" (10). No minēto komandu veikuma sacensību izskaņā jāatzīmē "Garāža 2" izcīnītie divi panākumi pār "Husky/LSPA" – 4:1 un 3:2.

Visbeidzot 3.līgas D grupā, kur komandas sadalīja 9.-16. pozīciju, pirmo vietu jau iepriekš bija garantējusi "Napalm" (37), bet divas nākamās labākās ieguva sezonu ar divām uzvarām pabeigušās "Riga United" (25) un FC "Inter STAR 35+" (24). Pirmā guva virsroku pār sāncensēm cīņās ar FK "Kadaga 2" (3:2) un "HAVI Logistics" (7:3), kamēr FC "Inter STAR 35+" divkārt uzveica "Ķekavas novads" – 5:2 un 8:0.

Tālāk 20 punktus izcīnīja "Ķekavas novads" un "Xteam.lv/Lerona", vēl par diviem punktiem mazāk "FK Kadaga 2" un "HAVI Logistics", savukārt noslēdzošajā pozīcijā ar vienu punktu čempionātu noslēdza pastarīte "Satis Grupa".

Par līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva 36 vārtus guvušais čempionvienības pārstāvis Mihails Suvorovs, kurš sīvā cīņā apsteidza par reizi mazāk pretinieku vārtsargus pārspējušo Oļegu Darmorozu ("Stopiņi"). Visvairāk vārtus – 131 – līgā guva "Estoty/JOMA TEAM", bet kā korektākā komanda sacensībās finišēja vien deviņus brīdinājumus no tiesnešiem saņēmusī "Riga United".

Rīgas kausa izcīņā triumfē "New Project"

Par Rīgas kausa izcīņas uzvarētāju aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā kļuva Latvijas Virslīgu pārstāvošā "New Project", kas ar rezultātu 3:0 pieveica Ropažu "TENTE" vienību. Visus trīs vārtus uzvarētāju telpu futbolisti guva otrajā puslaikā, kad pa reizei izcēlās Valērijs Čistjakovs, Edgars Rubenis un Aleksejs Lavrenovs.

Tādējādi "New Project" kaut nedaudz reabilitējās par neveiksmīgo sezonu Virslīgas čempionātā, kur tā pēc pamatsacensībās ieņemtās ceturtās vietas "play-off" pirmajā kārtā sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās FK "RABA".

Plašāka informācija, kā arī foto un video atrodami turnīra mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija