Pagājušās nedēļas izskaņā Rīgā ar īpašu lekciju viesojās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) inspektors tautas futbola jeb "Grassroots" jautājumos Aliaksandr Tchernoukhono, kura vadībā ar vairāku Latvijas klubu pārstāvju dalību diskutēts par šī futbola segmenta attīstību Latvijā.

Tikšanās laikā inspektors no Baltkrievijas tikās gan ar FK Dinamo Rīga, AFA Olaine, JFC Skonto, FS Leevon un JFA Jelgava pārstāvjiem, gan Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbiniekiem, kuru ikdienas darbs ir saistīts ar "Grassroots" pasākumu organizēšanu un tautas futbola stratēģisko darbību. Lekcijas ietvaros A. Tchernoukhono pastāstīja par FIFA piekopto "Grassroots" filozofiju un pieejamajām šī segmenta attīstīšanas programmām.

Tikšanās sekmēja dažādas diskusijas par tendencēm tautas futbolā, pieredzēm attiecībā uz dažādu futbola festivālu rīkošanu un metodēm, kas palīdz klubiem veicināt bērnu pievienošanos futbola nodarbībām. Vislielāko interesi un diskusijas raisīja tēma par vecāku uzvedību bērnu futbola turnīros un to, kā ir pārskatāms nacionālo federāciju redzējums par rezultātu uzskaiti bērnu futbolā.

LFF iecere ir ieviest regulārus vairāku dienu "Grassroots" seminārus futbola klubiem, lai palīdzētu tiem attīstīt bērnu vecumā no astoņiem līdz 12 gadiem iesaistīšanos futbolā.

LFF ir gandarīta par noderīgo FIFA inspektora viesošanos Latvijā un pateicīga klubiem, kuri izrādīja interesi satikties ar A. Tchernoukhono.


Latvijas Futbola federācija