Ceturtdien, 10. martā, tika aizvadīta tradicionālā Latvijas futbola Virslīgas pirmssezonas preses konference. Tās ietvaros tika atklāts un prezentēts čempionāta jaunais ģenerālsponsors un nosaukums – "SYNOTtip" futbola Virslīga.

 Futbola Virslīgas sezonas atklāšanas pasākums (straume.lmt.lv ieraksts)

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis uzsvēra, ka šogad interese par Virslīgas ģenerālsponsora vietu tika izrādīta no vairāku kompāniju puses, par jauno ģenerālsponsoru kļūstot sporta bāram "SYNOTtip". Virslīgas līdzšinējais ģenerālsponsors "SMScredit.lv" turpmāku sadarbību ar Virslīgu izvērtīs jaunā formā - lieldraugs, kas veicinās tuvāku saikni ar organizācijas atbalstīšanas mērķiem un vīziju.

Noslēgtā vienošanās ir līdz šim lielākais atbalsts biedrības "Latvijas Futbola virslīga" pastāvēšanas laikā. Sadarbība noslēgta uz trim gadiem.

Preses konferences ietvaros uzrunu teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis:

"Man ir prieks, ka sākas jaunā Virslīgas čempionāta sezona. Ceru, ka arvien vairāk žurnālisti un futbola sabiedrības domas būs par īsto futbolu, nevis to, kas ir apkārt. Prieks, ka Virslīga šodien parakstījusi līgumu ar "SYNOTtip" pārstāvjiem. Dzīvē viss notiek vienkārši. Mums ir ļoti labs kontakts ar Čehjas futbola federāciju. Pagājušajā gadā mēs bijām vienā kvalifikācijas apakšgrupā. Toreiz sarunās ar Čehijas Futbola federācijas pārstāvjiem tika pārrunātas ar futbola attīstību saistītās lietas. Lūk, viss beidzās ar to, ka šodien ir parakstīts sadarbības līgums.

Gribu novēlēt visiem Virslīgas klubiem labu sezonu! Tiem klubiem, kas pārstāvēs Latviju Eiropas kausos, sekmīgu sniegumu UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā! Futbolistiem, kas pašmāju klubos spēlē un pārstāv Latvijas izlasi, novēlu sekmīgu sniegumu valstsvienībā!

Liels prieks, ka pagājušā gada moto "Tīra spēle" tika ievērots, arī šogad sekosim līdzi šim jautājumam. Paldies visiem sadarbības partneriem. Mums kopā nepieciešams strādāt un pilnveidoties, lai futbols Latvijā atrastos tajā vietā, kur tas pašlaik atrodas Eiropā un pasaulē!"

Pasākuma laikā par līdzšinējo un turpmāko sadarbību ar Latvijas futbola Virslīgu stāstīja A/S "4Finance" izpilddirektors Toms Jurjervs un "Sportland" valdes loceklis Sandijs Pinkulis. Kā vēl viens būtisks jaunums Virslīgas čempionātā tika atklāts oficiālās televīzijas partneris "LMT Straume", par izveidoto sadarbību un ilgtermiņa mērķiem stāstot "Latvijas Mobilā Telefona" vicepreizdentam mārketinga un biznesa attīstības jautājumos Ingmāram Pūķim. Par jauno sadarbību publiski gandarījumu pauda arī Čehijas vēstnieks Latvijā Miroslavs Koseks.

Jaunā "SYNOTtip" futbola Virslīgas sezona, kas būs jau divdesmit piektā, sāksies piektdien, 11. martā, Liepājas stadiona "Daugava" rezerves laukumā ar cīņu starp čempioni FK "Liepāja" un "Spartaks Jūrmala".

Plašāka informācija atrodama čempionāta mājaslapā.

LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komiteja pirms jaunās Virslīgas čempionāta sezonas sākšanās piedāvā informatīvo materiālu par Latvijas futbola infrastruktūras pašreizējo raksturojumu:

 Latvijas futbola infrastruktūras pašreizējais raksturojums (uz 10.03.2016)

Foto - biedrība "Latvijas Futbola virslīga"


Pēc biedrība "Latvijas Futbola virslīga" sagatavotās informācijas,
Latvijas Futbola federācija