Ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases uzvaru (5:1) pār Saeimas deputātu un darbinieku veidoto komandu pirmdien, 7. martā noslēdzās draudzības spēle par godu jaunās futbola sezonas sākumam Latvijā.

 Latvijas sieviešu futbola izlase pārspēj Saeimas deputātus (07.03.2016.)

Lai arī mača rezultātu jau 12. minūtē Saeimas futbola komandas rindās atklāja Martins Olekšs, tomēr sieviešu futbola valstsvienība guva piecus bezatbildes vārtus, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Ar precīziem sitieniem šajā spēlē Latvijas izlases rindās izcēlās Liene Vāciete, Kristīne Giržda, Elīza Spruntule, Viktorija Zaičikova un Jeļena Tarasova.

Draudzības spēli atklāja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere. Tikmēr pēc spēles beigām tās dalībnieki Olimpiskā sporta centra laukumā kopīgi nobildējās, savukārt Latvijas sieviešu un meiteņu futbola patrons "BELLA" pasniedza meitenēm tulpes un dāvanas par godu gaidāmajiem 8. marta jeb sieviešu dienas svētkiem.

Futbola spēles izmaksas Saeimas deputāti sedza no personīgajiem līdzekļiem. Atgādinām, ka Saeimas futbola komanda iepriekš ar sieviešu futbola izlasi tikās 2010. gada vasarā. Toreiz Latvijas izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2.

 

 

Attēlā abu komandu kapteiņi - Vitālijs Orlovs (Saeima) un Anastasija Ročāne (Latvijas izlase) pirms spēles sākuma (foto - LFF.lv)


Sadarbībā ar Saeimas Sabiedrisko attiecību biroju,
Latvijas Futbola federācija