Ceturtdien, 3. martā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta komandu organizatoriskā tikšanās, kurā tika izrunātas aktualitātes pirms jaunās sezonas, kā arī diskutēts par čempionāta spēļu kalendāru.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionātā piedalīsies astoņas komandas. Būtiskākā izmaiņa ir Riga United FC komandas pievienošanās čempionātam, dalībnieču rindās stājoties Rīgas Futbola skolas otrās komandas vietā. Riga United FC pagājušajā sezonā piedzīvoja savu debiju valsts spēcīgākajā sieviešu futbola turnīrā – Sieviešu Futbola līgā -, bet šosezon klubs jau ir pārstāvēts visos Latvijas sieviešu futbola augstākā līmeņa turnīros.

Latvijas Sieviešu pirmās līgas čempionāta 2016. gada sezonā piedalīsies Rīgas Futbola skola, Rēzeknes BJSS – SK Progress, BFC Daugavpils, Rēzeknes novada BJSS/Preiļu BJSS, AFA Olaine, Talsu NSS, SK Imanta un Riga United FC komandas.

 Foto no pirmssezonas sapulces

Pagājušajā sezonā turnīrs tika izspēlēts divos posmos – gan viena apļa pamatturnīrā, gan grupu sacensībās -, bet šosezon čempionāts pēc diskusijām ar tā dalībniekiem risināsies pēc līgas principa, komandām spēkojoties divos apļos. Pakāpeniskas izmaiņas šī turnīra formātā, kas vēl aizpagājušajā sezonā norisinājās pēc sabraukumu principa, LFF ievieš ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz Sieviešu Futbola līgu, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm. Tieši šī mērķa labad tiks nopietni izskatīta iespēja gaidāmās sezonas Sieviešu Futbola līgas labākajai komandai pēc gada spēlēt jau Sieviešu Futbola līgas turnīrā.

Izceļams, ka 2016. gada pirmās līgas čempionātā var piedalīties jaunietes, kuras ir dzimušas 2001. gadā un vecākas, bet sastāvā var iekļaut ne vairāk kā trīs 2002. - 2003. dzimšanas gada jaunietes. Gadījumā, ja jaunietes ir vecākas par 1998. dzimšanas gadu, attiecīgi viņas var piedalīties tikai vienā LFF rīkotā čempionātā, bet uz kalendāro spēli protokolā nedrīkst būt vairāk par četrām 1998. - 2000. gadā dzimušām futbolistēm no Sieviešu Futbola līgai pieteiktajām.

Pirmās līgas čempionāts sāksies aprīlī, kad startēs arī Sieviešu Futbola līgas sezona. Spēļu kalendārs tiks publicēts atsevišķi.


Latvijas Futbola federācija