Šīs nedēļas nogalē – 27. un 28. februārī – ar spēlēm Olainē un Talsos noslēgsies Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2016. gada sezona, kad tiks noskaidrotas medaļnieces U-12 vecuma grupā jeb starp 2004./2005. dzimšanas gada futbolistēm un vecākās grupas pirmajā divīzijā, kurā sacenšas 2001. dzimšanas gada un vecākas spēlētājas.

Vispirms sestdien Olaines sporta namā Zemgales ielā 33A trešo un noslēdzošo sezonas sabraukumu aizvadīs U-12 vecuma grupas meitenes, kad no plkst. 12:00 tiks aizvadītas kopumā septiņas spēles. Svinīgā apbalvošana vēlāk paredzēta plkst. 16:10.

Šajās cīņās laukumā dosies jaunās futbolistes no Rīgas Futbola skolas, FS METTA/OSC, FK Iecava, SK Imanta un AFA Olaine komandām. Sabraukumu izlaidīs FK Laidze un FK Liepāja komandas, kuras dalību čempionātā jau ir noslēgušas.

Pašlaik kopvērtējuma tabulā valda ļoti saspringta situācija, jo piecas labākās komandas šķir vien trīs punkti. Paredzams, ka cīņā par čempionu titulu iesaistīsies Rīgas Futbola skola, FS METTA/OSC un SK Imanta futbolistes.

Iepriekš šīs vecuma grupas meitenes savā starpā tikās sabraukumos Olainē un Lapmežciemā.

U-12 vecuma grupas kopvērtējuma tabula, kalendārs un komandas

Savukārt svētdien Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona tiks noslēgta ar vecākās grupas pirmās divīzijas spēlēm Talsu sporta namā, Mīlenbaha ielā 32A. Šeit kopumā astoņas komandas aizvadīs vecuma grupas finālposma spēles.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā šosezon pirmoreiz ieviests vecākās vecuma grupas komandu sadalījums divīzijās, kas nodrošina konkurētspējīgu čempionāta norisi un taisnīgāku grupu sadalījumu. Komandas startē divās divīzijās, katrā no tām norisinoties divu grupu mačiem.

Pēc pirmās divīzijas A grupas un B grupas spēlēm cīņai par 1.-4. vietu kvalificējās FK Liepāja, Rēzeknes BJSS – SK Progress, Rīgas Futbola skola 2 un Rīgas Futbola skola 1 komandas. Pusfināla spēles vienības aizvadīs plkst. 14:30 un 15:10, kam sekos mačs par 3./4. vietu un fināls. Tikmēr Riga United FC 1, VPRRP/46.vsk, AFA Olaine un SK Imanta turpat savā starpā sadalīs 5.-8. vietu kopvērtējumā. Šie mači sāksies jau plkst. 11:00.

Vecākās grupas pirmās divīzijas finālspēļu kalendārs

Kā ziņots, iepriekš Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā tika noskaidrotas medaļnieces vecākās grupas otrajā divīzijā un U-14 vecuma grupā, bet pašu jaunāko spēlētāju grupā uzvarētājas bija visas komandas.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem aicinām sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija