Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības nodaļas vadītājs Renārs Krīgers uzsācis apmācības Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) organizētajā futbola pārvaldīšanas jeb CFM (Certificate in Football Management – angļu val.) izglītības programmā. Pirmā darba sesija pagājušajā nedēļā norisinājās Tallinā, "A. Le Coq" stadionā.

Dalībai šajos izglītības kursos UEFA aicina visu savu dalībvalstu pārstāvjus, pirms tam veicot rūpīgu atlasi, ar mērķi padziļināt nacionālajās federācijās strādājošo profesionāļu izpratni par Eiropas un pasaules futbola uzbūvi. Kā atzīst paši programmas dalībnieki, uz futbola pārvaldīšanu orientētā UEFA izglītības programma ir kļuvusi ļoti intensīva un aktīva, aptverot plašu loku saistīto tematiku.

"Jau pirmā darba sesija ir pavērusi ļoti vērtīgu un pavisam citu skatu uz to, no kā sastāv Eiropas un pasaules futbols. Šī ir iespēja pilnībā izprast to, kā futbols pasaulē veidojas kā sporta veids numur viens, un paver milzīgas attīstības perspektīvas," uzsver Renārs Krīgers. "Paldies par šādu profesionālās attīstības iespēju UEFA un LFF!"

Bez Renāra Krīgera Latviju šajā kursu modulī, kurā piedalās arī Turcijas, Igaunijas un Lietuvas nacionālo futbola federāciju darbinieki, pārstāv arī Rīgas Futbola federācijas (RFF) izpilddirektors Eduards Borisevičs. Nodarbības notiek sadarbībā ar vadošajiem sporta nozaru profesionāļiem un pasniedzējiem. Kursi ilgst vienu gadu, ietverot trīs tiešsaistes darba sesijas un trīs tālmācības sesijas. Pasniedzēju komandu veido UEFA un Lozannas Universitātes pārstāvji, kā arī speciālisti no dažādām universitātēm Lielbritānijā, Itālijā, Spānijā un Francijā.

Kursu dalībnieki iegūst plašu ieskatu tādās tēmās kā futbola struktūra, stratēģiskā un izpildes pārvaldība, darba pārvaldība, mārketings un sponsoru attiecības futbolā, sabiedriskās attiecības, kā arī pasākumu un brīvprātīgo darba pārvaldība. Iegūtās zināšanas šajās tēmās kursu dalībnieki apstiprina, pildot virkni ieskaites darbu un piedaloties gala darba aizstāvēšanā.

Šie apmācības kursi norisinās Lozannas Universitātes paspārnē un ļauj dalībniekiem iekļauties Eiropas kredītpunktu pārneses un uzkrāšanas sistēmā (ECTS).


Latvijas Futbola federācija
FOTO - Jana Pipar