Pagājušās nedēļas izskaņā norisinājās pirmā treneru kursu mācību diena Latvijā pirmoreiz organizētajiem telpu futbola treneru C-LFF "FUTSAL" kategorijas kursiem. Tie ir paredzēti telpu futbola treneriem, kuri ikdienā strādā ar pieaugušo komandām Latvijas telpu futbola čempionātā. Apmācības uzsākuši 24 Latvijas telpu futbola studenti-treneri.

C-LFF "FUTSAL" treneru apmācības kursu pirmās dienas laikā studenti-treneri piedalījās gan teorētiskajās, gan praktiskajās nodarbībās. Nodarbību tēmas skāra treniņa organizāciju, struktūru un plānošanu, kā arī trenera dokumentāciju un tiesāšanu telpu futbolā.

 Foto no pirmās apmācību dienas nodarbībām

Apmācības kopumā ilgs četrus mēnešus. Kursus vada instruktori Artūrs Šketovs, Kirils Buravcevs, Aleksandrs Dibrivnijs, Orlando Duarte un citi uzaicinātie pasniedzēji.

Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko: "Esmu pateicīgs Latvijas Futbola federācijai, LTFA un LTFA Treneru padomei par kopīgo darbu, sadarbību un iniciatīvas atbalstīšanu organizēt šādus telpu futbola treneru kursus. Esmu pārliecināts, ka telpu futbola treneri ir dzinējspēks, kas gādās par telpu futbola attīstību mūsu valstī. C-LFF trenera licence būs instruments, ar kura palīdzību amatieru treneri, kuri jau šodien trenē amatieru komandas, varēs kļūt par oficiāli atzītiem speciālistiem, strukturēt un paplašināt savas zināšanas telpu futbolā. Tam, ka šo kursu organizēšana bija pareizs solis, ir pierādījums - 24 studentu liela grupa. Visos spēcīgākajos Eiropas valstu telpu futbola čempionātos šāda veida kursi ir ikdiena, tādēļ uzskatu, ka noteikti esam spēruši soli pareizajā virzienā."

Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs: "Tiek uzsākts svarīgs posms telpu futbolā - pirmā C-LFF "FUTSAL" telpu futbola treneru kursu apmācību diena. Telpu futbols ir jauns sporta veids, tāpēc arī treneru ar augstu kvalifikāciju pašlaik nav daudz. Treneru sagatavošana ir viena no būtiskākajām Latvijas telpu futbola attīstīšanas sastāvdaļām."

C-LFF "FUTSAL" treneru kursu vadītājs Kirils Buravcevs: "Varu ar gandarījumu teikt, ka pirmā mācību diena bija izdevusies. Treneri ir ļoti motivēti, un atstāja labu iespaidu par sevi. Studentu grupa ir draudzīga un interesanta, jo sastāv no Rīgas un vairāku Latvijas reģionu treneriem. Paredzu radošu un notikumiem bagātu kursu."

Nākamās C-LFF "FUTSAL" mācības notiks Rīgas Olimpiskajā sporta centrā 4. martā no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:30.


Latvijas Futbola federācija