Laikā no 1. līdz 4. februārim Rīgā norisinājās septītā darba sesija PRO-UEFA kategorijas treneru licences apmācības kursos, kurā piedalījās treneri-studenti no Latvijas un Lietuvas.

Šajā darba sesijā kā lektori uzstājās UEFA deleģētais eksperts Genadie Scurtul un Raimondas Statkevičius no Lietuvas, kā arī pašmāju speciālisti Dainis Kazakevičs un Irina Simoņenkova. Organizētajās lekcijās G. Scurtul iepazīstināja trenerus ar UEFA turnīru analīzes principiem, D. Kazakevičs izklāstīja nacionālo izlašu sistēmu Latvijā, bet I. Simoņenkova runāja par sporta psiholoģijas jautājumiem.

 Foto galerija no nodarbībām Rīgā

Kursa tēmas ietvēra arī spēļu analīzi, treneriem analizējot divas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta Ziemas kausa izcīņas spēles, kurās piedalījās FK "Spartaks Jūrmala", FS "METTA"/"Latvijas Universitāte", FK "Ventspils" un FK "Liepāja" komandas. Pēc spēļu novērošanas treneri prezentēja spēļu analīzi un pēcāk vadīja praktiskās nodarbības, atrisinot kādu no komandas problēmām uzbrukumā vai aizsardzībā.

Pēc FK "Ventspils" un FK "Liepāja" komandu spēles to galvenie treneri Paul Ashworth un Viktors Dobrecovs piedalījās improvizētā preses konferencē, kurā treneri atbildēja uz studentu jautājumiem par savstarpējo spēli, kā arī dalījās ar savu pieredzi.

Nākamā PRO-UEFA kategorijas treneru licences apmācības kursu sesija norisināsies Rīgā marta izskaņā.


Latvijas Futbola federācija