Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās četri turnīri visām vecākās vecuma grupas (2001. gadā dzimušās un vecākas futbolistes) komandām, kas šosezon spēkiem mērojas divās divīzijās. Pēc šiem mačiem noskaidrots komandu sadalījums, kādā tās februāra izskaņā Talsos sadalīs kopvērtējuma vietas.

 VIDEO: Meiteņu telpu futbola čempionāta cīņas Lapmežciemā

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā šosezon pirmoreiz ieviests vecākās vecuma grupas komandu sadalījums divīzijās, kas nodrošina konkurētspējīgu čempionāta norisi un taisnīgāku grupu sadalījumu. Komandas startē divās divīzijās, katrā no tām norisinoties divu grupu mačiem.

 FOTO: Nedēļas nogales spēles meiteņu telpu futbola čempionātā

Sestdien turnīru Talsos un Spuņciemā uzsāka pirmās divīzijas A un B grupu komandas, kas pamatsacensības aizvada vienā sabraukumā. A grupā uzvaras visās trīs spēlēs izcīnīja FK Liepāja, saspringtāko cīņu aizvadot pret Rīgas Futbola skolu 2, kurā tika svinēts panākums ar rezultātu 4:2. Tālāk kopvērtējumā sekoja Riga United FC 1 komanda un AFA Olaine futbolistes, kurām šajā turnīrā lielas problēmas radīja vārtsardzes iztrūkums.

Pirmās divīzijas A grupas spēļu rezultāti un komandas

Tikmēr B grupā labākās bija Rīgas Futbola skola 1 futbolistes, kuras trīs mačos guva pārliecinošas uzvaras ar kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 20:0. Tuvākās viņu sekotājas bija no Rēzeknes BJSS – SK Progress, bet tālāk ierindojās SK Imanta un VPRRP/46.vsk futbolistes.

"Rīgas Futbola skola 1 komanda godam izcīnīja pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu. Tā demonstrēja ātru un kombinācijām bagātu futbolu. Neskatoties uz rezultātu, kas pēc būtības neatspoguļoja spēles gaitu (0:5), Rēzeknes BJSS - SK Progress komanda vienīgā spēja radīt cienīgu pretestību rīdziniecēm un pat pirmā varēja atklāt spēles rezultātu. Šoreiz pietrūka veiksmes un arī pieredzes, jo komandas rindās galvenokārt spēlē jaunas un talantīgas Latvijas U-17 izlases spēlētājas. Rēzeknietes noteikti atstāja pozitīvu iespaidu," izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. 

Pirmās divīzijas B grupas spēļu rezultāti un komandas

Līdz ar to zināms, ka 28. februārī Talsos pirmās divīzijas pusfināla spēlēs savā starpā tiksies FK Liepāja un Rēzeknes BJSS – SK Progress, kā arī Rīgas Futbola skola 1 un Rīgas Futbola skola 2 komandas. Pārējās vienības turpat Talsos tiksies turnīrā par 5.-8. vietu.

Pirmās divīzijas finālspēļu kalendārs

Savukārt svētdien otro reizi šosezon Lapmežciemā un Talsos spēkojās otrās divīzijas komandas, kas priekšsacīkstēs aizvadīja divus sabraukumus. Pirmie sabraukumi iepriekš norisinājās Maltā un Spuņciemā.

Otrās divīzijas A grupā pirmo vietu nosargāja Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS, kas uzvarēja visās četrās spēlēs un savos vārtos ielaida tikai vienu bumbu. Otrās šeit bija SK Imanta futbolistes, kuras bez zaudējuma kopvērtējuma uzvarētājām pārējās cīņās tika pie panākumiem, bet labāko trijnieku noslēdza Ludzas SS – Rēzeknes BJSS. Noslēdzošās vietas ieņēma Rīgas Futbola skola 1 un Riga United FC 2.

"Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS komanda šoreiz bija nepārspējama un neatstāja izredzes saviem pretiniekiem, pārliecinoši uzvarot visās spēlēs. Patīkamu iespaidu atstāja Ludzas SS – Rēzeknes BJSS meitenes, kā arī SK Imanta. Abas komandas demonstrēja  cīņassparu, neaptveramu vēlmi uzvarēt un gatavību cīnīties līdz galam, neaizmirstot arī par cieņu pret pretiniekiem," izceļ Ņina Travkina. "Tikmēr Riga United FC 2 komanda, neskatoties uz to, ka tika tikai pie viena punkta, nodemonstrēja pretestību sāncensēm un sagādāja problēmas pat favorītēm no Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS komandas (1:2). Ne velti tā kļuva par vienīgo komandu, kas spēja gūt vārtus pret rēzeknietēm."

Otrās divīzijas A grupas spēļu rezultāti un komandas

Tikmēr otrās divīzijas B grupā labākās bija Talsu NSS pārstāves, kuras ar vien diviem ielaistiem vārtiem izcīnīja uzvaras visās četrās cīņās. Saspringtā duelī starp Rīgas Futbola skolu 2 un AFA Olaine otro vietu grupā ieņēma rīdzinieces, bet olainietes aiz labāko trijnieka atstāja Rīgas Futbola skolu 3 un Riga United FC 3.

Otrās divīzijas B grupas spēļu rezultāti un komandas

Otrās divīzijas B grupas vienības finālspēles aizvadīs Talsos 21. februārī, kur ceturtdaļfinālos savā starpā tiksies Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS un Rīgas Futbola skola 3, SK Imanta un AFA Olaine, Talsu NSS un Rīgas Futbola skola 1, kā arī Rīgas Futbola skola 2 un Ludzas SS – Rēzeknes BJSS.

Otrās divīzijas finālspēļu kalendārs

"LFF vēlas pateikties visām komandām par cīņassparu un vēlmi progresēt, kā arī par to, ka Jūs esat futbolā un mīlat futbolu no sirds. Pateicamies par sabraukuma koordinēšanu Talsu novada sporta skolai, par viesmīlību Lapmežciema sporta kompleksa vadītājam Normundam Velpam, Babītes novada pašvaldības administrācijai Salas pagastā par uzņemšanu Spuņciema sporta hallē. Tiekamies finālos Talsos," piebilst Ņina Travkina.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē LFF sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija