Otrdien un trešdien Olimpiskā sporta centra (OSC) futbola hallē Grostonas ielā 6B, Rīgā, tiks aizvadīts gada trešais un reizē arī noslēdzošais Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais jaunatnes futbola "Ziemas kausa" izcīņas turnīrs. Šoreiz tajā spēkiem mērosies valsts vadošās U-14 vecuma grupas komandas jeb 2002. dzimšanas gada futbolisti. Ieeja uz spēlēm apmeklētājiem bez maksas.

Sacensībās startēs jaunie futbolisti no BFC Daugavpils, Šitika Futbola skolas, JFA Jelgava, FS METTA Rīga un FK Tukums-2000/TSS komandām. Divu dienu laikā vienības aizvadīs viena apļa turnīru.

Pirmā otrdienas spēle sāksies plkst. 9:45, kad turnīru atklās duelis starp Šitika Futbola skolu un FS METTA Rīga, bet dienas noslēdzošais mačs paredzēts plkst. 13:45. Arī trešdien, sākot no plkst. 9:45, tiks aizvadītas piecas cīņas, bet apbalvošana paredzēta plkst. 15:00.

U-14 vecuma grupas spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Pagājušajā gadā šajā vecuma grupā Ziemas kausa turnīra čempionu titulu izcīnīja jaunie futbolisti no FS METTA, bet labāko trijniekā sekoja BFC Daugavpils un FK Liepāja/LSSS pārstāvji.

Ziemas kausa izcīņas ievadā janvārī OSC hallē tikās U-15 vecuma grupas komandas jeb 2001. dzimšanas gada futbolisti, kad pie čempionu titula tika FS METTA Rīga, bet nedēļu vēlāk sekoja U-16 vecuma grupas jeb 2000. dzimšanas gada spēlētāju cīņas, kurās laurus plūca FK Liepāja/LSSS.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā piedalās piecas labākās Latvijas komandas, kas 2015. gada Latvijas Jaunatnes čempionātā izcīnīja pirmās piecas vietas. Visu vecuma grupu turnīri notiek pēc viena apļa izspēles principa, futbolistiem sacenšoties futbolā 11:11 un pēc laika formāta 2x25 minūtes. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija