Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās ceturtdien, 28. janvārī, norisinājās gada pirmā LFF reģionālo futbola centru vadītāju sapulce, kurā tika diskutēts par 2016. gada reģionālo futbola centru budžetiem, 2016. gada kalendāro plānu, plānotajiem projektiem un pasākumiem, kā arī par gaidāmā LFF kongresa organizatoriskajiem jautājumiem.

 Foto no reģionālo futbola centru vadītāju tikšanās

Reģionālo futbola centru vadītājus uzrunāja LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, informējot par LFF 2016. gada budžeta izstrādes procesu un reģionālo futbola centru budžetiem, kas apstiprināti LFF valdē. Finansējuma sadalījums, tajā paredzot līdzekļus attiecīgā futbola centra darbības nodrošināšanai, reģionālo izlašu finansēšanai un tiesnešu koordinatoru finansēšanai, 2016. gadā ir sekojošs:

  • Rīgas Futbola federācija - 46420.59 EUR
  • Vidzemes reģiona futbola centrs - 43240.59 EUR
  • Zemgales reģiona futbola centrs - 45335.59 EUR
  • Kurzemes reģiona futbola centrs - 49740.59 EUR
  • Latgales reģiona futbola centrs - 54345.59 EUR
  • Ziemeļaustrumu reģiona futbola centrs - 38297.06 EUR

LFF sniegtais finansējums ļauj reģionālajiem futbola centriem segt virkni organizatorisko izdevumu, kas ietver spēles Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā, amatieru futbola čempionātā, jaunatnes telpu futbola reģionālajos čempionātos, amatieru telpu futbola reģionālajos čempionātos, pludmales futbola reģionālajos čempionātos, veterānu futbola reģionālajos čempionātos, Latvijas skolu kausa izcīņas reģionālajās finālsacensībās un Latvijas Otrās līgas čempionāta reģionālo sacensību posmos. Tāpat finansējums paredzēts citām ar futbolu saistītām sabiedriskām aktivitātēm.

Reģionālo futbola centru vadītāji tāpat tika informēti par kārtību, kādā iegūstams sieviešu futbola attīstības projekta finansējums un atbalsts mārketinga un komunikācijas segmenta procesu uzlabošanai.

Ceturtdien notikušajā sapulcē tika apspriesta arī jaunā LFF iniciatīva līdz ar februāra beigām ieviest jaunu izglītības programmu, kas veltīta futbola vadības iemaņu izkopšanai. Futbola vadības izglītības programma kā pilotprojekts šogad tiek piedāvāta pirmoreiz, tajā aicinot savas prasmes bagātināt kā LFF reģionālo futbola centru vadītājiem, tā arī LFF darbiniekiem un Latvijas futbola klubu pārstāvjiem. Ar šo programmu LFF vēlas nodrošināt kvalitatīvu tās dalībnieku izglītošanu līderības un sporta organizāciju vadības jautājumos, tādējādi veicinot arī futbola klubu attīstību. Šī programma dos iespēju apgūt teorētiskas zināšanas un attīstīt praktiskas iemaņas futbola organizācijas dibināšanā un darbības nodrošināšanā.


Latvijas Futbola federācija