Gaidāmajā nedēļas nogalē turpināsies cīņas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā, kad divu dienu garumā Talsos, Spuņciemā un Lapmežciemā spēkiem mērosies čempionāta vecākās vecuma grupas komandas – 2001. gadā dzimušās un vecākas futbolistes.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā šosezon pirmoreiz ieviests vecākās vecuma grupas komandu sadalījums divīzijās, kas nodrošina konkurētspējīgu čempionāta norisi un taisnīgāku grupu sadalījumu. Komandas startē divās divīzijās, katrā no tām norisinoties divu grupu mačiem.

Vispirms sestdien, 30. janvārī, turnīrā iesaistīsies pirmās divīzijas komandas. A apakšgrupā tiksies FK Liepāja, Rīgas Futbola skola 2, AFA Olaine un Riga United FC 1 komandas, kas savu vienīgo priekšsacīkšu sabraukumu aizvadīs Talsu sporta hallē, K. Mīlenbaha ielā 32A. Pirmajam mačam starts tiks dots plkst. 14:30, bet sestā un reizē arī noslēdzošā sabraukuma spēle sāksies plkst. 17:50.

Pirmās divīzijas A grupas spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Tajā pašā dienā Spuņciema sporta hallē ("Pīlādzīši"), Babītes novadā, priekšsacīkšu mačus aizvadīs pirmās divīzijas B grupas vienības, kas ir Rēzeknes BJSS – SK Progress, Rīgas Futbola skola 1, SK Imanta un VPRRP/46.vsk. Šeit pirmā sabraukuma spēle sāksies plkst. 12:00, bet noslēdzošā cīņa paredzēta plkst. 15:20.

Pirmās divīzijas B grupas spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Pirmās divīzijas komandas vēlāk 28. februārī vēlreiz pulcēsies Talsos, kur norisināsies spēles par vietām. Atkarībā no sestdienas mačos parādītajiem rezultātiem, vienības kvalificēsies cīņai par 1.-4. vai 5.-8. vietu kopvērtējumā.

Savukārt svētdien, 31. janvārī, otro reizi šosezon spēkosies otrās divīzijas komandas, kas priekšsacīkstēs aizvada divus sabraukumus. Pirmie sabraukumi pirms nedēļas norisinājās Maltā un Spuņciemā.

Otrās divīzijas A grupas komandas, kas ir Rīgas Futbola skola 1, SK Imanta, Ludzas SS – Rēzeknes BJSS, Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS un Riga United FC 2, sapulcēsies Lapmežciema sporta centrā, Liepu ielā 1. Dienas gaitā norisināsies piecas spēles ar pirmo cīņu plkst. 12:30 un noslēdzošo maču plkst. 15:10. Pirmajā sabraukumā labāko sniegumu spēja nodemonstrēt Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS futbolistes.

Otrās divīzijas A grupas spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Tajā pašā laikā Talsu sporta hallē pulcēsies otrās divīzijas B grupas vienības Rīgas Futbola skola 2, Talsu NSS, Rīgas Futbola skola 3, Riga United FC 3 un AFA Olaine, kas no plkst. 12:00 līdz plkst. 14:40 aizvadīs kopumā piecus mačus. Līderes pēc pirmā sabraukuma šajā konkurencē ir Talsu NSS futbolistes.

Otrās divīzijas B grupas spēļu kalendārs un kopvērtējuma tabula

Arī otrās divīzijas komandas finālspēles par vietām vēlāk aizvadīs Talsos, kas paredzētas 21. februārī.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija