Gatavojoties 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, Latvijas nacionālā vīriešu futbola izlase piektdien, 25. martā, izbraukumā Trnavā draudzības spēlē tiksies ar Slovākijas valstsvienību.

Paredzams, ka šī kalendārā gada pirmā oficiālā valstsvienības spēle pret šī gada "EURO 2016" finālturnīra dalībnieci notiks "City Arena" stadionā (attēlā), kas nosaukts leģendārā trenera un pieckārtējā Čehoslovākijas čempiona - pie "Spartak Trnava" komandas stūres 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā - Anton Malatinský vārdā.

Precīzs spēles sākuma laiks un informācija par biļešu iegādes iespējām līdzjutējiem tiks paziņota papildus. Stadiona ietilpība ir 19 200 sēdvietas.

Latvijas nacionālā futbola izlase gatavošanos spēlēm pret Slovākiju un Gibraltāru (29. martā) aizvadīs treniņnometnē Spānijas pilsētā Marbeljā, bet Latvijā treniņi nav paredzēti. Plānots, ka uz Slovākiju no Spānijas komanda dosies ar tiešo reisu dienu pirms spēles, bet pēc tās beigām uzreiz atgriezīsies atpakaļ, lai turpinātu gatavošanos spēlei ar Gibraltāru. Detalizētāks valstsvienības darba plāns medijiem būs pieejams marta sākumā.

SLOVĀKIJA - LATVIJA: savstarpējās spēles iepriekš

Latvijas uz Slovākijas izlase savā starpā iepriekš oficiālās spēlēs tikušās četras reizes. Nacionālo izlašu līmenī savstarpējās spēlēs pret Slovākiju Latvijas izlases rēķinā - 2 neizšķirti un 2 zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 5- 9.

  • 2004. gada 9. oktobrī Bratislavā, Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

Slovākija - Latvija - 4:1. Vārtus Slovākijas izlases labā guva Nēmets, Reiters un Karhans - 2, Latvijai - Verpakovskis.

  • 2005. gada 7. septembrī Rīgā, Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

Latvija - Slovākija - 1:1. Latvijas izlases labā vārtus guva J.Laizāns, Slovākijai - Viteks.

  • 2012. gada 12. oktobrī Bratislavā, Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

Slovākija - Latvija - 2:1. Slovākijas izlases labā vārtus guva Hamšiks un Sapara, Latvijai - Verpakovskis ar 11 m soda sitienu.

  • 2013. gada 15. oktobrī Rīgā, Pasaules kausa kvalifikācijas spēle

Latvija - Slovākija - 2:2. Latvijas izlases labā vārtus Valērijs Šabala un Renārs Rode, Slovākijai - Jakubko un Salata

Vēl vienu reizi – 2000. gada 4. februārī Kiprā - mūsu valstsvienība spēlēja draudzības maču ar Slovākijas olimpisko izlasi, kas – pēc Slovākijas Futbola federācijas sniegtās informācijas - toreiz gatavojās Sidnejas Olimpisko spēļu turnīram. Šajā mačā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3, bet mūsu komandas labā vārtus guva Andrejs Štolcers, kamēr Slovākijas izlasē ar precīziem sitieniem izcēlās Kisels, Mintals un Babņičs.


FOTO - cityarenatrnava.com

Latvijas Futbola federācija