Ar FK Liepāja/LSSS uzvaru trešdien, 20. janvārī, Olimpiskā sporta centra (OSC) hallē Rīgā noslēdzās divas dienas ilgušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais "Ziemas kausa" izcīņas jauniešiem turnīrs U-16 vecuma grupas komandām jeb 2000. dzimšanas gada futbolistiem. Liepājnieki pie panākuma tika, kā vienīgie sacensībās paliekot nepārspēti.

 Turnīra video apskats

Liepājas pārstāvji pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja, gūstot četras ļoti sarežģītas uzvaras, kas visas nāca smagā un aizraujošā cīņā. Dueļos pret Šitika Futbola skolu un Rīgas Futbola skolu tika svinētas uzvaras ar rezultātu 1:0, bet mači pret FS METTA Rīga un Skonto Academy noslēdzās ar 2:1 panākumiem.

 Turnīra spēļu fotogalerija

Otrajā vietā ierindojās Rīgas Futbola skola, kas līdztekus zaudējumam pret FK Liepāja/LSSS pārspēja Skonto Academy un cīnījās neizšķirti ar Šitika Futbola skolu un FS METTA Rīga.  Līdzīgas sekmes bija arī Šitika Futbola skolas pārstāvjiem, kas kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

U-16 vecuma grupas spēļu rezultāti, vārtu guvēji un kopvērtējuma tabula

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Vladislavs Kapustins (Rīgas Futbola skola), labākā aizsarga gods pienācās Robertam Jaunarājam (FK Liepāja/LSSS), par labāko pussargu nosauca Viktoru Ziemeli (FK Liepāja/LSSS), bet par labāko uzbrucēju kļuva Maksims Toņiševs (Rīgas Futbola skola).

Pagājušajā gadā šajā vecuma grupā Ziemas kausa turnīra čempionu titulu izcīnīja jaunie futbolisti no SK Babīte, bet labāko trijniekā sekoja FK Ventspils OC un BFC Daugavpils pārstāvji.

Ziemas kausa izcīņas ievadā pagājušajā nedēļā OSC hallē tikās U-15 vecuma grupas komandas jeb 2000. dzimšanas gada futbolisti, kad pie čempionu titula tika FS METTA Rīga, bet noslēdzošais Ziemas kausa turnīrs turpat norisināsies 2. un 3. februārī starp U-14 vecuma grupas komandām jeb 2002. dzimšanas gada spēlētājiem.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā piedalās piecas labākās Latvijas komandas, kas 2015. gada Latvijas Jaunatnes čempionātā izcīnīja pirmās piecas vietas. Visu vecuma grupu turnīri notiek pēc viena apļa izspēles principa, futbolistiem sacenšoties futbolā 11:11 un pēc laika formāta 2x25 minūtes. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija