Laika posmā no 12. janvāra līdz 3. februārim Rīgā trešo gadu pēc kārtas norisināsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētie jaunatnes futbola "Ziemas kausa" izcīņas turnīri, kuros tiksies valsts vadošās attiecīgo vecuma grupu jaunatnes futbola komandas. Kopumā norisināsies trīs divu dienu turnīri trim dažādām vecuma grupām, kurus visus uzņems Olimpiskā sporta centra (OSC) halle Grostonas ielā 6b.

LFF Ziemas kausa turnīra katrā vecuma grupā piedalās piecas labākās Latvijas komandas, kas 2015. gada Latvijas Jaunatnes čempionātā izcīnīja pirmās piecas vietas. Visu vecuma grupu turnīri notiek pēc viena apļa izspēles principa, futbolistiem sacenšoties futbolā 11:11 un pēc laika formāta 2x25 minūtes. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.

Pirmais Ziemas kausa turnīrs OSC hallē norisināsies 12. un 13. janvārī, kad spēkiem mērosies valsts vadošās U-15 vecuma grupas komandas jeb 2001. dzimšanas gada futbolisti. Sacensībās startēs FS METTA Rīga, BFC Daugavpils, Rīgas Futbola skola, Šitika Futbola skola un FK Liepāja/LSSS.

U-15 vecuma grupas spēļu kalendārs

Savukārt 19. un 20. janvārī OSC hallē tiksies U-16 vecuma grupas komandas jeb 2000. dzimšanas gada futbolisti, kad laukumā dosies pārstāvji no Šitika Futbola skolas, FS METTA Rīga, Rīgas Futbola skolas, Skonto Academy un FK Liepāja/LSSS.

U-16 vecuma grupas spēļu kalendārs

Visbeidzot, noslēdzošais Ziemas kausa turnīrs norisināsies 2. un 3. februārī starp U-14 vecuma grupas komandām jeb 2002. dzimšanas gada spēlētājiem. Šeit par titulu sacentīsies BFC Daugavpils, Šitika Futbola skola, JFA Jelgava, FS METTA Rīga un FK Tukums-2000/TSS.

U-14 vecuma grupas spēļu kalendārs

Katra turnīra otrajā dienā plkst. 15:00 norisināsies apbalvošana, kurā tiks sveikti arī attiecīgo sacensību labākie futbolisti katrā no laukuma pozīcijām. Komandas, kas turnīrā iegūs godalgotas vietas, tiks apbalvotas ar kausiem un medaļām.

Ieeja uz visām turnīra spēlēm bez maksas!


Latvijas Futbola federācija