Gaidāmajā nedēļas nogalē – 19. un 20. decembrī – norisināsies šīgada noslēdzošās divas Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu futbola attīstības vizītes, kurā LFF un pieaicināto Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētāju delegācijas viesosies pie JDFS Alberts un AFA Olaine klubiem.

Vispirms 19. decembrī LFF sieviešu futbola attīstības vizīte norisināsies Rīgas 41. vidusskolā (Slokas ielā 49a) kopā ar JDFS Alberts jaunajām futbola censonēm. Atklātais treniņš paredzēts no plkst. 11:00, bet līdzās LFF sieviešu futbola attīstības speciālistei Ņinai Travkinai šajā vizītē piedalīsies Latvijas izlases futboliste Liene Vāciete.

Savukārt 20. decembrī Ņina Travkina un cita Latvijas izlases futboliste Ieva Bidermane ciemosies Olainē pie AFA Olaine jaunajām futbolistēm. Atklātais treniņš plkst. 12:00 sāksies Olaines sporta namā, Zemgales ielā 33a.

Šīgada sieviešu futbola attīstības vizītes ir veltītas kampaņai "Es spēlētāju futbolu, nāc arī Tu". Iepriekš LFF ar sieviešu futbola attīstības vizīti augusta sākumā viesojās Liepājā, septembra vidū identiska viesošanās tika organizēta Iecavā, bet novembrī vizīti uzņēma Tukums.

Šādas vizītes tiek organizētas ar mērķi piesaistīt futbolam meitenes no dažādām Latvijas vietām, sniegt klubiem atbalstu ikdienas treniņu nodrošināšanai, kā arī iepriecināt topošās futbolistes ar pārsteiguma dāvanām un Latvijas izlases spēlētāju ciemošanos. LFF ir atvērta klubu un novadu iniciatīvām popularizēt pie sevis sieviešu un meiteņu futbolu un ir gatava palīdzēt ar inventāru un padomiem.


Latvijas Futbola federācija