Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs intervijā LFF.lv mājaslapai nokomentēja valstsvienības pirmo aizvadīto spēli 2016. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas pamatturnīrā, kurā mūsu futbolisti ar rezultātu 0:7 atzina pašreizējo pasaules ranga līderu – Spānijas izlases panākumu. Valstsvienība šobrīd jau gatavojas otrajai spēlei ar Nīderlandi, kurai šobrīd ir izšķiroša nozīme turnīra tabulas kopvērtējumā un cīņā par ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Spēles sākums šodien, 11. decembrī plkst 21:00 (pēc Latvijas laika), teksta tiešraide būs pieejama UEFA.com mājaslapā.

Intervija ar Artūru Šketovu pēc spēles ar Spāniju

LFF.lv | Kāds ir Jūsu vērtējums pēc aizvadītās spēles ar Spāniju?

Artūrs Šketovs: “Pēc šādas spēles palika divējādas sajūtas. Līdz 33 minūtei rezultāts bija 0:2. Noskatoties spēles video ierakstu, mēs pārliecinājāmies, ka mūsu komanda labi nospēlēja pirmo puslaiku. Spāņiem bija momenti spēles sākumā, pēc tam jau mēs centāmies kontrolēt bumbu un izveidojām vairākus momentus pie pretinieku vārtiem. Uzskatu, ka šādu spēles galarezultātu [ 0:7 – LFF.lv ] mēs tomēr neesam pelnījuši.

Spāņi nepiedod kļūdas, šai komandai ir augsta tehniskā meistarība. Šī spēle vēlreiz pierādīta to, ka telpu futbolu jāspēlē visas 40 minūtes. Spēles beigās mēs centāmies spēlēt ar pieciem laukuma spēlētājiem, tādējādi gribējām lauzt spēles gaitu. Zināmā mērā tas varbūt bija arī pārsteigums Spānijas izlasei. Mēs vēlējāmies vairāk kontrolēt bumbu, taču diemžēl mums ne viss šajā ziņā izdevās... Pie rezultāta 0:5 mums vajadzēja pietaupīt līderus, ņemot vērā to, ka jau šodien mums ir svarīga spēle ar Nīderlandi. Turklāt trīs spēlētāji – Andrejs Šustrovs, Andrejs Aleksejevs un Oskars Ikstens - ir ar dzeltenajām kartiņām vēl no priekšsacīkšu kārtas. Arī šo momentu nedrīkstējām aizmirst.

Laukumā šajā brīdī devās tie spēlētāji, kam ir mazāka šāda līmeņa spēļu pieredze. Diemžēl mēs ielaidām vēl divus vārtus. Rezultātā zaudējums ar septiņu vārtu starpību. Protams, globāli nav starpības – zaudēt 0:5 vai 0:7, taču šādos miniturnīros, iespējams, katriem vārtiem var būt izšķiroša loma tabulas kopvērtējumā.”

LFF.lv | Kādu iespaidu Jums atstāja spēle starp mūsu komandas nākamajiem pretiniekiem Nīderlandi un Bosniju un Hercegovinu [ ar rezultātu 4:3 uzvarēja laukuma saimnieki – LFF.lv ]?   

Artūrs Šketovs: “Arī ši spēles vēlreiz pierādīja to, ka telpu futbols jāspēlē no pirmās līdz pēdējai sekundei. Pēc pirmā puslaika Nīderlande bija vadībā ar rezultātu 4:0, un visi bija pārliecināti, ka viņi mierīgi nospēlēs līdz uzvarai. Ar to arī telpu futbols ir skaists, ka līdz galam neko nevar paredzēt. Nonākot šādā situācijā, jau pirmā puslaika beigās bosnieši pārgāja uz spēli piecatā pret četriem... Viņi guva divus vārtus vairākumā, bosniešiem bija vēl vairāki bīstami momenti. Rezultātā spēles iznākums 4:3, turklāt spēles galotnē bosnieši varēja gan izlīdzināt rezultātu, gan arī izraut uzvaru.

Pie vienādiem sastāviem, Nīderlandes izlase izskatījās labāk. Šajā komandā ir daudzi individuāli spēcīgi futbolisti. Par šo komandu mums jau iepriekš bija priekšstats, jo esam ar viņiem spēlējuši šogad Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kā arī mums ir pietiekoši daudz video materiālu par viņiem. Salīdzinot ar spēlēm martā Bosnijā, vakar Nīderlande pārsteidza uz labo pusi. Mājinieki ļoti spēcīgu priekšstatu par sevi atstāja spēlē ar vienādiem sastāviem, it īpaši jau pirmajā puslaikā, kad bosnieši netika ar viņiem galā.

Mūsu komandai savukārt šobrīd jāņem vērā nākamo pretinieku spēcīgākās puses, jāizanalizē savas kļūdas spēlē pret Spāniju. Šodien jācenšas neitralizēt mājinieku spēcīgās puses un izmantot viņu vājās puses. Uz šo brīdi situācija ir tāda, ka mums šodien nepieciešama uzvara. Uzskatu, ka rezultātā tieši starp trijām komandām izšķirsies otrās ceļazīmes liktenis. Jā, neizšķirts varbūt arī saglabās teorētiskas cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas, taču mēs spēlēsim uz uzvaru!”


Latvijas Futbola federācija
no Eindhovenas, Nīderlandē