Trešdien, 2.decembrī, norisinājās "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta "Ziemas kausa 2016" turnīra apakšgrupu izloze. Jau ceturto gadu pēc kārtas turnīrs tiks aizvadīts "Skonto" hallē, šoreiz atklāšanas spēlē 18.janvārī tiekoties Skonto FC un Spartaks Jūrmala komandām.

Gaidāmā pirmssezonas sagatavošanās turnīra izspēles formāts paredz, ka astoņas komandas tiek sadalītas divās apakšgrupās, aizvadot viena apļa grupu turnīru. Tam seko katras grupas divu labāko komandu iekļūšana pusfinālā, savukārt apakšgrupu trešo un ceturto vietu īpašnieces ar vēl divām spēlēm turpinās cīņu par 5.-8. vietas sadalījumu. No tā izriet, ka visi astoņi klubi turnīra ietvaros aizvadīs vienādu sagatavošanās spēļu skaitu - piecas.

Pirms apakšgrupu izlozes veikšanas visi "SMScredit.lv" Virslīgas klubi tika sadalīti divos izlozes grozos - pērnās sezonas 1.-4. vietas komandas un 5.-7. vietas komandas, kā arī FC Caramba/Dinamo. Pēc izlozes kļuva zināms, ka A apakšgrupā spēlēs Skonto FC, FK Jelgava, Spartaks Jūrmala un FS METTA/Latvijas Universitāte, savukārt B apakšgrupā savstarpējas spēles aizvadīs FK Liepāja, FK Ventspils, BFC Daugavpils un FC Caramba/Dinamo.

 Video no apakšgrupu izlozes

Turnīrs no 18. janvāra līdz 20. februārim risināsies "Skonto" hallē Rīgā, spēlēm notiekot katru darba dienu no pirmdienas līdz ceturtdienai ar vienādu sākuma laiku plkst. 13:15. Izņēmums spēlēm darbadienas vidū nebūs arī noslēdzošajā nedēļā, izņemot pašu finālu, kas notiks sestdien, 20. februārī.

Plašāk par spēļu kalendāru


Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Latvijas Futbola virslīga"