Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) 2015. gada sezonai simbolisks punkts tika pielikts piektdien, 27. novembrī, kad "Bellevue Park Hotel Riga" viesnīcā Rīgā norisinājās SFL sezonas noslēguma vakars. Sezonas noslēguma vakarā tika godinātas čempionāta labākās komandas un spēlētājas, kā arī tiesneses. Labākā SFL spēlētāja tika noteikta katrā laukuma pozīcijā, čempionāta rīkotājiem, Latvijas sieviešu izlašu treneriem un SFL klubu treneriem balsojot par organizatoru izvirzītajām kandidātēm katrā pozīcijā. Tāpat tika noteikta sezonas simboliskā SFL izlase. Līdztekus tam tika sveikta SFL sezonas labākā tiesnešu asistente, kā arī piešķirta balva visvairāk progresējušajai SFL tiesnesei 2015. gada sezonā, kur nomināciju uzvarētājus izraudzījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu komiteja.

 Sezonas noslēguma vakara fotogalerija

Sezonas noslēguma vakarā klātesošos sagaidīja arī SFL godalgoto vietu ieguvēju sumināšana un SFL galvenās trofejas pasniegšana čempionvienībai Rīgas Futbola skola, čempionāta klubu sveikšana, pateicībā par ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā, un tiesnešu godināšana, pateicībā par sadarbību aizvadītajā sezonā. Neizpalika arī dažādi pārsteigumi un izklaides priekšnesumi.

 Sezonas noslēguma vakara video

LFF prezidents Guntis Indriksons: Pēdējo divu gadu laikā situācija Latvijas sieviešu futbolā ir kardināli mainījusies, pateicoties tam, ka meitenes ir sākušas dzīvot līdzi šim sporta veidam, un Ņinai Travkinai, kuras nopelni pašmāju sieviešu futbolā ir nenovērtējami. Paldies arī Didzim Matīsam par lielo darbu šajā jomā. Ir cerība, ka sieviešu futbols Latvijā attīstīsies tikpat pozitīvi, kā vīriešiem. Lai piepildās meiteņu sapņi!

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis: Šis gads sieviešu futbolā bija interesants un dažādiem pasākumiem bagāts. Paldies Ņinai Travkinai un visiem viņas palīgiem, kā arī izlašu un klubu treneriem. Arī nākamais gads būs ļoti interesants, ir sevišķi mūsu U-17 izlases meitenēm, kas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā uzņems patiesi spēcīgus pretiniekus. Lai izdevies mums arī nākamais gads!

LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks: Lai sasniegtu savus mērķus un progresētu, jābūt rīcībai un visu kopīgam darbam. Pašlaik mūsu sieviešu futbolā ir aptuveni 1000 meiteņu, un, lai šis skaitlis turpinātu augt, darbam ir jāsākas no mums pašiem. Runāsim par futbolu, stāstīsim par to citiem, prezentēsim sevi kā intelektuālas un ambiciozas futbolistes. Parādīsim visiem ar savu stāju un skaistumu, cik sieviešu futbols ir svarīgs!

Par ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā tika sveikti visi pieci SFL klubi – Rīgas Futbola skola, FK Liepāja/LSSS, VRS Optimists-R, Riga United FC un Rīgas Futbola skola/Cerība 46.vsk. Savukārt pateicības par aizvadīto sezonu saņēma tiesnešu koordinators Ādolfs Supe un inspektore Ginta Pēce, kā arī tiesneses Laura Treimane, Viola Raudziņa un Diāna Vanaga.

Balvas kā SFL godalgoto vietu ieguvēji saņēma pārstāvji no trešo vietu izcīnījušās VRS Optimists-R komandas, vicečempioniem FK Liepāja/LSSS un čempionvienības Rīgas Futbola skola.

Par 2015. gada SFL labāko tiesneses asistenti tika nosaukta DIĀNA VANAGA, bet balva par progresu 2015. gadā pienācās tiesnesei LAURAI TREIMANEI.

SFL sezonas labākās vārtsardzes balvai tika izvirzītas Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola), Anastasija Čumika (FK Liepāja/LSSS) un Enija Anna Vaivode (Riga United FC), bet balvu saņēma MARIJA IBRAGIMOVA. Savukārt uz SFL labākās aizsardzes godu kandidēja Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola), Anna Propošina (FK Liepāja/LSSS) un Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola). Par labāko šajā nominācijā tika atzīta ANASTASIJA ROČĀNE.

Skaidrīte Vulāne (VRS Optimists-R), Ieva Bidermane (Riga United FC), Guna Ozola (FK Liepāja/LSSS) un Anastasija Fjodorova (VRS Optimists-R) kandidēja uz kļūšanu par sezonas labāko pussardzi, balsojuma pirmajā vietā ierindojoties IEVAI BIDERMANEI. Tikmēr uz sezonas labākās uzbrucējas titulu pretendēja Anastasija Tarasova (FK Liepāja/LSSS), Renāte Fedotova (Rīgas Futbola skola), Jeļena Tarasova (FK Liepāja/LSSS) un Kristīne Giržda (Rīgas Futbola skola), balvai tiekot RENĀTES FEDOTOVAS rokās.

SFL sezonas simboliskā izlase

  • Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola)
  • Anna Propošina (FK Liepāja/LSSS)
  • Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola)
  • Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola)
  • Anastasija Čemirtāne (Rīgas Futbola skola)
  • Guna Ozola (FK Liepāja/LSSS)
  • Olga Matīsa (Rīgas Futbola skola)
  • Sandra Voitāne (VRS Optimists-R)
  • Ieva Bidermane (Riga United FC)
  • Anastasija Tarasova (FK Liepāja/LSSS)
  • Renāte Fedotova (Rīgas Futbola skola)

Kā zināms, šosezon par SFL čempionvienību trešo gadu pēc kārtas kļuva Rīgas Futbola skola, kurai labāko trijniekā sekoja FK Liepāja/LSSS un VRS Optimists-R komandas. SFL šīs sezonas sacensībās piedalījās piecas komandas, kas aizvadīja trīs apļu turnīru.


Latvijas Futbola federācija