Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas izlases ceturtdien, 19. novembrī, aizvadīja pirmās divas spēles 2015. gada Eiropas tūrē, tiekot pie uzvaras un neizšķirta cīņās ar Bratislavas reģiona vienaudžiem.

Otrdien un trešdien LFF Futbola akadēmijas U-13 (2002. dzimšanas gada futbolisti) un U-14 (2001. dzimšanas gada futbolisti) vecuma grupu izlases mēroja vairāk nekā 1300 kilometru garo ceļu no Rīgas līdz Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas pievārtei, bet ceturtdien komandas sagaidīja pirmie pārbaudījumi laukumā, kad pretiniekos stājās Bratislavas reģiona izlases.

 Video no LFF Futbola akadēmijas spēlēm Bratislavā

Kā pirmie laukumā Senecas nacionālā treniņu centra laukumā devās U-13 vecuma grupas futbolisti, kur Latvijas un Slovākijas pārstāvju duelī pārāki ar rezultātu 3:1 (1:1) bija LFF Futbola akadēmijas futbolisti. Pirmie šajā spēlē vadībā izvirzījās mājinieki, bet turpinājumā LFF Futbola akadēmijas izlase pārņēma iniciatīvu savās rokās un spēja izmantot radītās iespējas, gūstot trīs vārtus pēc kārtas. Divreiz izcēlās Edgars Daškevičs (BFC Daugavpils), bet reizi precīzs bija Jēkabs Lagūns (FS METTA).

Savukārt U-14 vecuma grupu komandu spēlē laukumā valdīja tik līdzvērtīga spēkošanās un cīņa par katru metru, ka bezvārtu neizšķirts 0:0 (0:0) bija likumsakarīgs abām komandām. Abu vienību futbolisti izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr allaž vietā bija vārtsargi. Lai arī neliels teritoriālais pārsvars piederēja mājiniekiem, LFF Futbola akadēmijas komanda pretim lika agresīvu presingu un centienus izvērst ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā.

 Fotogalerija no spēlēm un ceļa uz Slovākiju

Eiropas tūres turpinājumā piektdien komandas turpat Bratislavas pievārtē aizvadīs treniņu, bet sestdien, 21. novembrī, Austrijas galvaspilsētā Vīnē norisināsies īpašs turnīrs, kurā LFF Futbola akadēmijas izlases tiksies ar vienaudžiem no "FK Austria Wien" un "SK Rapid Wien" akadēmiju attiecīgā vecuma komandām. Svētdienas vakarā futbolisti atgriezīsies Rīgā.

 Video no 20. novembra treniņa Bratislavā

LFF Futbola akadēmijas U-13 vecuma grupas izlasē iekļauti 19 futbolisti no astoņiem Latvijas klubiem, bet Deniss Cirkins, kurš sastāvam pievienosies uz turnīru Vīnē, pārstāv Anglijas kluba "Tottenham Hotspur FC" sistēmu. Savukārt U-14 vecuma grupas izlasē iekļauti 18 spēlētāji no sešiem pašmāju klubiem un Markuss Kalniņš, kurš iemaņas slīpē treniņos Sanktpēterburgā. Akadēmijas izlašu galvenajam trenerim Aleksandram Jeļisejevam tūres laikā palīdz treneri Igors Kičigins, Artjoms Grudcins un Ivans Maksimčuks, kā arī vārtsargu treneris Jevgēņijs Belovs un komandas ārsts Kristaps Kokins.

LFF Futbola akadēmijas izlašu sastāviŠogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalījās 2000., 2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri. Futbolisti vienkopus pulcējās kopumā septiņos reģionālo izlašu turnīrus, kā arī kā arī četrās talantu skatēs laukuma spēlētājiem un vārtsargiem. Tāpat tika rīkots LFF Futbola akadēmijas kausa izcīņas turnīrs, kurā piedalījās U-15 vecuma grupas spēlētāji un ar ko noslēdzās 2000. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls LFF Futbola akadēmijā.

Ar LFF valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.


Latvijas Futbola federācija