Latvijas Futbola federācijas (LFF) delegācija sestdien, 21. novembrī, viesosies Tukumā ar sieviešu futbola attīstības vizīti, kas veltīta kampaņai "Es spēlētāju futbolu, nāc arī Tu" un jaunās Tukuma meiteņu futbola komandas atbalstam. Šī būs trešā 2015. gadā LFF organizētā sieviešu futbola attīstības vizīte.

Tukumā meiteņu futbola treniņu iespējas ieguvušas jaunu dzinuli, pateicoties bijušās Latvijas jaunatnes izlašu futbolistes Lauras Volteres vadītās treniņu grupas darbam. Tajā ar futbolu nodarbojas meitenes vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem.

Vizītē uz Tukumu dosies LFF sieviešu futbola attīstības speciāliste Ņina Travkina un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kapteine Anastasija Ročāne. Viesošanās laikā jaunajām futbolistēm tiks organizēts arī paraugtreniņš, kas plkst. 12:00 sāksies Tukuma sporta un atpūtas kompleksā, Kuldīgas ielā 74.

Jaunā treniņu grupa dāvinājumā no LFF saņems inventāru futbola nodarbībām, bet jaunās censones gaida arī īpašas pārsteiguma balvas.

Iepriekš LFF ar sieviešu futbola attīstības vizīti augusta sākumā viesojās Liepājā, bet septembra vidū identiska viesošanās tika organizēta Iecavā. Šādas vizītes tiek organizētas ar mērķi piesaistīt futbolam meitenes no dažādām Latvijas vietām. LFF ir atvērta klubu un novadu iniciatīvām popularizēt pie sevis sieviešu un meiteņu futbolu un ir gatava palīdzēt ar inventāru un padomiem.


Latvijas Futbola federācija