Ar astoņām spēlēm Smiltenē, Ogrē, Valmierā, Jēkabpilī, Liepājā, Tukumā, Rīgā un Olainē, kas sestdien, 7. novembrī, sāksies vienlaicīgi plkst. 14:00, noslēgsies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezona. Vien noslēdzošās jeb 30. kārtas mačos atrisināsies viena no galvenajām sezonas intrigām – kura komanda ieņems kopvērtējuma otro vietu un tādējādi varēs piedalīties pārspēlēs par ceļazīmi uz "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātu.

Kārtu pirms čempionāta noslēguma uz otro vietu pretendē Rīgas Futbola skola un Valmiera Glass FK/BSS komandas, kuras abas šķir tikai viens punkts. Abas vienības šosezon ir piedzīvojušas tikai četrus zaudējumus, bet rīdziniekiem nelielas priekšrocības pašlaik dod tikai viens neizšķirti aizvadīts mačs, kamēr valmierieši neizšķirti šosezon cīnījušies divreiz.

Rīgas Futbola skola savas pozīcijas kopvērtējumā centīsies nosargāt spēlē pret piektajā vietā esošo FK Auda komandu, kas norisināsies NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā. Gaidāmās spēles viesi nepārspēti ir sešos mačos pēc kārtas, kas ir vienības garākā bezzaudējumu sērija šosezon, bet neveiksme sestdienas cīņā FK Auda var likt atkāpties uz kopvērtējuma sesto pozīciju. Pirmajā aplī abu komandu savstarpējā spēlē Ķekavā ar 5:2 pārāki bija Rīgas Futbola skolas pārstāvji.

Tikmēr Valmiera Glass FK/BSS sestdien uzņems kopvērtējuma sestajā vietā esošo Rēzeknes FA komandu Vidzemes Olimpiskā centra stadionā. Rēzeknieši panākuma gadījumā var pakāpties uz turnīra tabulas piekto pozīciju, bet pēdējās deviņās cīņās komandas kontā ir tikai divi zaudējumi. Pirmajā aplī šo klubu duelī valmierieši izbraukumā uzvarēja pārliecoši ar rezultātu 5:0.

Kā zināms, komanda, kas uzvarēs Pirmās līgas čempionātā, izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā. Savukārt komanda, kas Pirmās līgas čempionāta beigās ieņems otro vietu, divās spēlēs tiksies ar Virslīgas šīs sezonas septītās vietas ieguvēju. Šī dueļa uzvarētājs izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Virslīgas čempionātā.

Šīs sezonas turnīra čempioni FC Caramba/Dinamo turnīru noslēgs ar izbraukuma spēli pret FK Smiltene/BJSS komandu Smiltenes pilsētas (Tepera) stadionā, kur rīdzinieki cerēs kā vienīgie sezonu pabeigt bez neviena zaudējuma. FC Caramba/Dinamo futbolisti ir uzvarējuši 18 mačos pēc kārtas, kamēr smilteniešu kontā ir jau četri zaudējumi pēc kārtas. Neskatoties uz to, FK Smiltene/BJSS futbolisti ir paglābušies no kopvērtējuma pēdējās vietas ieņemšanas un pēc sestdienas mača var pakāpties pat uz 13. pozīciju.

Kārtu pirms sezonas beigām ir zināma arī tā komanda, kas ieņems kopvērtējuma noslēdzošo vietu – Preiļu BJSS. Lai arī vienība pēdējās četrās cīņās ir zaudējusi tikai vienreiz, sestdien tai ar spēli Olaines pilsētas stadionā pret AFA Olaine nāksies atvadīties no čempionāta. Tikmēr olainieši iepriekšējā kārtā pārtrauca septiņu neuzvarētu spēļu sēriju, kas komandai kopvērtējuma tabulā pašlaik ļauj ieņemt devīto pozīciju.

Atgādinām, ka komanda, kas ieņems pēdējo vietu 2015. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā, zaudēs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā.

Uz ielaušanos labāko desmitniekā pēdējā kārtā cerēs FK Ogre un Salaspils komandas, kas tiksies Ogres stadionā. Pašlaik tās kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu dala 11.-12. vietu, bet par pozīciju augstāk ar tādu pašu punktu skaitu atrodas arī FK Jēkabpils/JSC futbolisti, kuri sestdien uzņems 13. vietā esošo FK Staiceles Bebri komandu Jēkabpils SC stadionā. Visas šīs vienības iepriekšējā kārtā piedzīvoja zaudējumus, tāpēc ikviena no tām noteikti cerēs sezonu noslēgt uz pozitīvas nots.

Citā noslēdzošās kārtas cīņā Liepājā tiksies ceturto vietu jau nodrošinājusī FK 1625 Liepāja komanda un JDFS Alberts futbolisti, kuri tāpat kā FC Caramba/Dinamo un FK Staiceles Bebri šosezon debitēja Pirmās līgas čempionātā. Pēdējās astoņās spēlēs liepājnieki zaudējuši tikai vienreiz, kamēr JDFS Alberts sezonas otrā puse ir padevusies sarežģīta, jo pēdējos 17 mačos gūti vien divi panākumi. Rīdzinieki sezonu noslēgs kopvērtējuma astotajā vai devītajā pozīcijā.

Visbeidzot, tabulas septīto vietu sev jau rezervējusī FK Tukums 2000/TSS komanda sezonu noslēgs ar cīņu Tukuma pilsētas stadiona mākslīgā seguma laukumā pret JFK Saldus/Brocēnu NBJSS. Gaidāmās cīņas viesi, kas iepriekšējā kārtā ar svarīgu uzvaru pārtrauca četru zaudējumu sēriju, sezonu noslēgs starp 13. un 15. pozīciju.

Noslēdzošajā kārtā norisināsies arī spraiga neklātienes cīņa par turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu, jo Niku Savaļnieku (Valmiera Glass FK/BSS) un Verneru Apiņu (FC Caramba/Dinamo) šķir tikai viena precīza sitiena tiesa – attiecīgi 30 un 29 gūti vārti. Labāko trijnieku ar 22 gūtiem vārtiem pašlaik noslēdz FK 1625 Liepāja azerbaidžāņu leģionārs Vugar Askerov.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija