Godinot Krišjāņa Barona ielas 116A sporta kompleksa vēsturi un tā līdzšinējo nozīmīgumu Latvijas futbola sabiedrībai, piektdien, 6. novembrī, tajā norisināsies svinīgs futbola turnīrs, kas būs kā simboliskas atvadas no sporta kompleksa pašreizējā veidola pirms tajā paredzētajiem vērienīgajiem rekonstrukcijas darbiem. Kā zināms, sporta kompleksu plānots rekonstruēt ar mērķi tā teritorijā līdz 2017. gada 31. maijam atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu Latvijas Futbola federācijas (LFF) pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu, kas kļūs par jaunajām Latvijas futbola mājām.

Svinīgajā draudzības spēļu turnīrā 6. novembrī sporta kompleksa futbola laukumā piedalīsies sporta kompleksa rekonstrukcijā iesaistītās puses, laukumā dodoties pārstāvjiem no Rīgas domes (RD), sporta kompleksa ģenerālbūvuzņēmēja SIA "Arčers", sporta kompleksa arhitekta SIA "REMM", LFF un medijiem. Turnīra sākums ar četru komandu dalību paredzēts plkst. 15:00, bet pirms tā sākuma klātesošos sveiks stadiona projekta vadītājs Vladimirs Žuks. Pēc turnīra tā dalībnieki saņems piemiņas balvas un pulcēsies kopīgās vakariņās.

Pašlaik sporta kompleksa rekonstrukcijas darbu tālākai virzībai tiek gaidīta tehniskā projekta galējā saskaņošana. Atkarībā no tehniskā projekta saskaņošanas termiņiem un tobrīd valdošajiem laikapstākļiem, teritorijā tiks uzsākti pirmie būvdarbi jeb būvlaukuma sagatavošana. Turnīra norises vietā mediju pārstāvjiem būs iespēja aprunāties ar sporta kompleksa realizētājiem par pašreizējo projekta gaitu un saistītajiem jautājumiem.

Līdz ar pirmo būvdarbu sākšanos visa aktuālā informācija par sporta kompleksu būs atrodama mājaslapā www.futbolamajas.lv.

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī Latvijas futbola muzejs, rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par Latvijas futbola mājām.


Latvijas Futbola federācija