Sezonas noslēgumam pietuvojies komanda.lv Pirmās līgas čempionāts, kura ietvaros sestdien, 31. oktobrī, tiks aizvadītas priekšpēdējās jeb 29. kārtas spēles. Šīs sezonas turnīra spēcīgākais klubs jau ir zināms, tomēr atlikušajās spēlēs gaidāma ļoti saspringta cīņa par kopvērtējuma otro vietu.

Iepriekšējā kārtā čempionu titulu nodrošināja FC Caramba/Dinamo komanda, kas guvusi 17 uzvaras pēc kārtas un noteikti cerēs sezonu kā vienīgā noslēgt bez zaudējumiem. Sestdien plkst. 14:00 rīdzinieki NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā uzņems FK Ogre komandu, un pēc šīs mača FC Caramba/Dinamo savu līdzjutēju priekšā saņems turnīra čempionu kausu un tiks sveikta kā sezonas labākā komanda.lv Pirmās līgas vienība. Tikmēr ogrēnieši, kas pēdējās četrās kārtās zaudējuši tikai reizi, turpina aktīvu cīņu par vietu kopvērtējuma desmitniekā. Pašlaik tā ir viena no četrām vienībām, kas ar 30 punktiem dala 9.-12. pozīciju.

Savukārt cīņu par kopvērtējuma otro vietu turpina Rīgas Futbola skola un Valmiera Glass FK/BSS komandas, kuras pašlaik šķir tikai viens punkts. Rīdzinieki savas pozīcijas centīsies nosargāt izbraukuma mačā pret FK Tukums 2000/TSS, kas plkst. 14:00 sāksies Tukuma pilsētas stadiona mākslīgā seguma laukumā, bet valmierieši tajā pašā laikā viesosies Ogres ģimnāzijas mākslīgā seguma laukumā pie Salaspils futbolistiem. Rīgas Futbola skola uz turnīra tabulas otro vietu pakāpās iepriekšējā kārtā, kad izmantoja Valmieras kluba zaudējumu pret FC Caramba/Dinamo. Ar šo neveiksmi valmierieši pārtrauca savu 14 bezzaudējumu sēriju. Tikmēr tukumnieki pašlaik kopvērtējumā ir septītie un pēdējos sešos mačos piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, bet Salaspils komanda atrodas 11. pozīcijā.

Atgādinām, ka komanda, kas uzvarēs Pirmās līgas čempionātā, izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā. Savukārt komanda, kas Pirmās līgas čempionāta beigās ieņems otro vietu, divās spēlēs tiksies ar Virslīgas šīs sezonas septītās vietas ieguvēju. Šī dueļa uzvarētājs izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Virslīgas čempionātā.

Sestdien notiks arī pārējās piecas 29. kārtas spēles, kas visas sāksies plkst. 14:00.

Svarīgu maču aizvadīs kopvērtējuma pēdējās vietas īpašnieki no Preiļu BJSS, kuriem jācer uz panākumu izbraukumā pār FK Auda, lai saglabātu cerības uz turnīra tabulas pēdējās vietas atstāšanu. Ķekavas pārstāvji gan nepārspēti ir piecās cīņās pēc kārtas un šajā spēlē var nodrošināt kopvērtējuma piekto vietu.

Atgādinām, ka komanda, kas ieņems pēdējo vietu 2015. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā, zaudēs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā.

Citās sestdienas cīņās septiņu neuzvarētu spēļu sēriju centīsies pārtraukt devītajā vietā esošā AFA Olaine komanda, kas uzņems 14. pozīcijā esošo FK Smiltene/BJSS vienību, bet astotās pozīcijas īpašnieki no JDFS Alberts, kas pēdējos 12 mačos tikuši tikai pie viena panākuma, tiksies ar 15. vietā esošo JFK Saldus/Brocēnu NBJSS komandu Rīgas 49. vidusskolas stadionā.

Tāpat sezonas otro pusi labi aizvadošie sacensību debitanti FK Staiceles Bebri, kas kopvērtējumā ieņem 13. vietu, savā laukumā LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" spēkosies ar ceturto pozīciju nodrošinājušo FK 1625 Liepāja komandu, kas iepriekšējā kārtā pārtrauca četru neuzvarētu spēļu sēriju. Savukārt Rēzeknes FA, turpinot cīņu par vietu labāko pieciniekā, uzņems desmitajā pozīcijā esošo FK Jēkabpils/JSC komandu, kas iepriekšējā kārtā pārtrauca piecu zaudējumu sēriju un kopvērtējumā ir desmitā.

Atlikušajās kārtās gaidāma cīņa arī par turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu, jo labāko vārtu guvēju augšgalā ir Niks Savaļnieks no Valmiera Glass FK/BSS ar 30 gūtiem vārtiem un Verners Apiņš no FC Caramba/Dinamo ar 27 precīziem sitieniem. Nākamajiem rezultatīvākajiem futbolistiem sarakstā ir 20 gūti vārti.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija