Svētdien, 1. novembrī plkst 18:00 Saldus sporta kompleksā (Jelgavas iela 6) saldeniekiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja noskatīties dokumentālo filmu par Latvijas nacionālās futbola izlases ceļu pretim "EURO 2004" finālturnīram ar nosaukumu "FUTBOLĀ SĪKUMU NAV'', LFF.lv informēja pasākuma organizators Zigmārs Jauntēvs. Kino vakaru piedāvā SALDUS BRĪVDABAS KINO sadarbībā ar Saldus sporta skolu. Ieeja bez maksas.

Pirms filmas seansa paredzēta satikšanās ar saldenieku, Latvijas nacionālās futbola izlases aizsargu un FK "Jelgava" kapteini GINTU FREIMANI.

Par filmu "Futbolā sīkumu nav!"

Dienu pēc Latvijas 85. dzimšanas dienas, 2003. gadā nacionālā futbola izlase sarūpēja dāvanu visiem Latvijas iedzīvotājiem, pirmoreiz kvalificējoties UEFA Eiropas čempionāta finālturnīram. Latvijas futbolisti atlases ciklā uzvarot tādas izlases kā Polija, Ungārija un Zviedrija, iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur divu spēļu summā, pārspējot vareno Turcijas izlasi, izcīnīja ceļazīmi uz “EURO 2004” Portugālē. Dokumentālā filma "Futbolā sīkumu nav" stāsta par unikālā panākuma notikumu attīstību ar spēlētāju, treneru, žurnālistu un līdzjutēju atmiņām par piedzīvoto.

Filmas režisors ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes absolvents un konsultants Roberts Vīksne, kuram šīs filmas tapšanā palīdzēja Komunikācijas studiju nodaļas 2. kursa students Arkādijs Birjuks. Filmas tapšanā piedalījās arī LU SZF absolvents Jānis Balders, palīdzot ar savām 3D grafiku veidošanas iemaņām.

"Šis ir mans vislielākais un viens no sirdij vistuvākajiem projektiem, jo futbols ir mana kaislība," saka filmas režisors Roberts Vīksne, "Kopš marta esmu dzīvojis kopā ar šo projektu, to lolojis un veidojis. Tagad, kad filma ir pabeigta ir ļoti laba sajūta."

R. Vīksne atklāj, ka kopā ir notikušas ap 50 intervijām, no kurām vairākas filmētas arī LU SZF multimediju filmēšanas paviljonā. "Visgrūtākais bija 60 stundu interviju, spēļu un citu materiālu kopu salikt 52 minūtēs."

"Šis unikālais Latvijas sporta sasniegums norisinājās tad, kad man bija vien deviņi gadi, un esmu ļoti priecīgs, ka es, būdams, 2. kursa students, varu piedalīties filmas veidošanā," saka Arkādijs Birjuks.


FOTO - Latvijas nacionālā futbola izlase priecājas par gūtajiem vārtiem "EURO 2004" finālturnīrā pret Čehiju

Pēc organizatoru sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija