Līdzjutēju balsojumā par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju atzīts AFA Olaine komandas brazīliešu uzbrucējs Felipe Gabriel Dos Santos Xavier, bet mēneša labākā trenera godu izpelnījies šīs pašas komandas vadītājs Sergejs Golubevs.

Septembrī AFA Olaine komanda aizvadīja četras spēles, pie punktiem tiekot trijās no tām. Olainiešu kontā bija uzvara izbraukumā pār FK Ogre ar 1:0, kā arī neizšķirti savā laukumā ar Salaspili un Rēzeknes FA, abiem šiem mačiem noslēdzoties ar rezultātu 1:1. Vienīgais zaudējums septembrī tika piedzīvots pret turnīra vadošo komandu FC Caramba/Dinamo – 0:7. Kopvērtējuma tabulā AFA Olaine futbolisti pašlaik ieņem devīto vietu.

Pašlaik 20 gadus vecais Felipe Gabriel Dos Santos Xavier visās četrās septembra spēlēs laukumā devās savas komandas sākumsastāvā, gūstot divus vārtus. Ar precīziem sitieniem viņš izcēlās abās neizšķirti aizvadītajās cīņās.

Līdzjutēju balsojumā uzbrucējs ieguva 49% balsu, bet viņa tuvākais sekotājs bija Elvis Smiltnieks no FK Auda komandas, par kuru nobalsoja 37% līdzjutēju. Abi šie futbolisti baudīja pārliecinošu līdzjutēju atbalstu, jo balsojuma trešajā vietā palikušais Iļja Mitrofanovs no Preiļu BJSS vienības iekrāja vien 3% balsu.

Savukārt Sergejs Golubevs balsojumā par mēneša labāko treneri ieguva 44% līdzjutēju atbalstu, sīvā cīņā apsteidzot Jurģi Kalnu no FK Auda komandas, par kuru nobalsoja 39% līdzjutēju. Ar 8% balsu trešais šoreiz bija Gatis Ērglis no Valmiera Glass FK/BSS komandas. Sergejs Golubevs līdzjutēju balsojumā par mēneša labāko treneri atzīts otro reizi pēc kārtas.

Līdzjutēju balsojuma uzvarētāji balvā iegūst dāvanu kartes pirkumiem veikalā "Komanda". Balošana par turnīra mēneša izcilniekiem norisinājās mājaslapā www.komanda.lv.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - www.afaolaine.lv