Otro gadu pēc kārtas par Latvijas Otrās līgas futbola čempionāta spēcīgāko komandu ir kļuvusi FC Caramba Rīga, kas turnīra finālspēlē sestdien, 24. oktobrī, RTU stadionā Rīgā ar rezultātu 3:0 (0:0) pārspēja Kuldīgas NSS/FK Nikers.

 Finālspēles fotogalerija

Lai arī visu otro puslaiku FC Caramba Rīga komanda aizvadīja mazākumā, tā spēja gūt trīs bezatbildes vārtus, divi no kuriem tika gūti pašā cīņas izskaņā. Divreiz precīzs bija Romāns Šimanovskis, bet reizi izcēlās Kārlis Putāns.

Finālspēles online teksta tiešraide

Abas komandas iepriekš ieņēma pirmās vietas čempionāta otrā posma apakšgrupās. FC Caramba Rīga futbolisti šajās spēlēs pārspēja LDZ Cargo ar 5:1 un SK Babīte vienību ar 1:0, bet Kuldīgas NSS/FK Nikers futbolistu kontā bija panākumi pār FK Priekuļi ar 3:1 un Balvu SC ar 3:0. Līdz ar to rīdziniekiem pienācās pirmā vieta otrā posma otrajā apakšgrupā, bet Kuldīgas pārstāvjiem – pirmā vieta otrā posma pirmajā apakšgrupā.

Otrās līgas čempionāta otrā posma spēļu rezultāti

Latvijas Otrās līgas čempionāts norisinās trīs posmos – pirmajā posmā norisinās reģionu čempionāti, otrajā posmā sacenšas reģionu čempionātu labākās komandas, bet trešais posms ir čempionāta fināls starp otrā posma abu apakšgrupu uzvarētājiem.

FC Caramba Rīga ir šīs sezonas Otrās līgas spēcīgākais Rīgas reģiona klubs, bet Kuldīgas NSS/FK Nikers ir sezonas otrais labākais Kurzemes reģiona klubs.

Latvijas Otrās līgas čempionāta mērķis ir popularizēt futbolu Latvijas reģionos un noskaidrot 2015. gada Otrās līgas čempionāta uzvarētāju, kas izcīna tiesības piedalīties 2016./2017. gada sezonas UEFA Regions Cup sacensībās.


Latvijas Futbola federācija