Priekšlaicīgi par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas čempionvienību sestdien, 24. oktobrī, kļuva FC Caramba/Dinamo komanda, kas tādējādi nopelnījusi iespēju nākamajā sezonā sacensties valsts spēcīgākajā līgā.

Sestdien čempionāta 28. kārtas spēlē rīdzinieki viesojās pie kluba, kas vēl saglabāja teorētiskas iespējas to kopvērtējuma galvgalī apsteigt – Valmiera Glass FK/BSS. Čempionu titula nodrošināšanai FC Caramba/Dinamo komandai šajā mačā bija jāizcīna vismaz viens punkts, un to vienība paveica ar uzviju, tiekot pie panākuma ar rezultātu 6:2 (3:1).

Četrus vārtus viesu labā šajā mačā guva Verners Apiņš, bet pa reizei izcēlās Māris Savinovs un Artjoms Naruševičs. Tikmēr valmieriešu sastāvā precīzi bija Valts Jaunzems un Ralfs Apsītis.

 Spēles labākās epizodes "Sportacentrs.com" apskatā

FC Caramba/Dinamo komanda aizvada savu pirmo sezonu valsts otrajā spēcīgākā līgā un joprojām ir vienīgā, kas šosezon cīnās bez zaudējumiem. Tās kontā ir jau 17 uzvaras pēc kārtas, savukārt valmierieši šosezon zaudējuši vien trīsreiz, bet nepārspēta vienība bija 14 mačos pēc kārtas.

FC Caramba/Dinamo komanda ar izcīnīto čempionu titulu oficiāli tiks sveikta nākamajā mājas spēlē 31. oktobrī NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā.

Kamēr FC Caramba/Dinamo vienība jau ir nodrošinājusi kopvērtējuma pirmo vietu, atlikušajās kārtās otro pozīciju savā starpā sadalīs Valmiera Glass FK/BSS un Rīgas Futbola skola. Pēc šīs kārtas katrai no komandām turnīrā būs jāaizvada vēl pa divām spēlēm. FC Caramba/Dinamo futbolistus sagaidīs cīņas pret FK Ogre (savā laukumā) un FK Smiltene/BJSS (izbraukumā), Valmiera Glass FK/BSS spēkosies ar Salaspili (izbraukumā) un Rēzeknes FA (savā laukumā), bet Rīgas Futbola skola tiksies ar FK Tukums 2000/TSS (izbraukumā) un FK Auda (savā laukumā).

Atgādinām, ka komanda, kas uzvarēs Pirmās līgas čempionātā, izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā. Savukārt komanda, kas Pirmās līgas čempionāta beigās ieņems otro vietu, divās spēlēs tiksies ar Virslīgas šīs sezonas septītās vietas ieguvēju. Šī dueļa uzvarētājs izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Virslīgas čempionātā.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija
FOTO - www.dinamo.lv