Priekšlaicīgi par komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 2015. gada sezonas čempionvienību sestdien, 24. oktobrī, var kļūt FC Caramba/Dinamo komanda. Tā viesosies pie kluba, kas vēl saglabā teorētiskas iespējas to kopvērtējuma galvgalī apsteigt – Valmiera Glass FK/BSS. Sestdien norisināsies visas astoņas turnīra 28. kārtas cīņas.

Spēle starp divām kopvērtējuma vadošajām komandām plkst. 14:00 sāksies J. Daliņa stadionā Valmierā, bet tiešraidē to varēs vērot portāla "Sportacentrs.com" translācijā. Trīs kārtas pirms sezonas beigām FC Caramba/Dinamo apsteidz valmieriešus par sešiem punktiem, kas nozīmē, ka čempionu titula nodrošināšanai rīdziniekiem šajā mačā jāizcīna vismaz viens punkts. Lai Valmiera Glass FK/BSS saglabātu izredzes uz pirmo vietu sezonas noslēgumā, komandai šajā spēlē ir jāuzvar un abu klubu savstarpējo spēļu summā jātiek pie pārsvara. Pirmajā aplī Rīgas pārstāvji savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 3:1.

FC Caramba/Dinamo komanda aizvada savu pirmo sezonu valsts otrajā spēcīgākā līgā un joprojām ir vienīgā, kas šosezon cīnās bez zaudējumiem. Tās kontā ir jau 16 uzvaras pēc kārtas, savukārt valmierieši šosezon zaudējuši vien divreiz, bet nepārspēta vienība ir 14 mačos pēc kārtas.

Ja FC Caramba/Dinamo futbolisti sestdien nodrošinās čempionu titulu, komanda oficiāli tiks sveikta nākamajā mājas spēlē 31. oktobrī NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā.

Par vietu labāko divniekā aktīvi cīnās arī Rīgas Futbola skola, kas no valmieriešiem atpaliek par diviem punktiem un sestdien plkst. 14:00 NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā spēkosies ar JDFS Alberts futbolistiem. Pēdējās 11 cīņās JDFS Alberts komanda spējusi tikt tikai pie pieciem punktiem, kas kopvērtējumā sezonas pirmās puses vienai no līdervienībām licis atkāpties uz astoto pozīciju. Tikmēr Rīgas Futbola skola arī saglabā teorētiskas izredzes pakāpties uz kopvērtējuma pirmo vietu, tomēr tā labad ir jāsakrīt uzreiz vairākiem apstākļiem.

Atgādinām, ka komanda, kas uzvarēs Pirmās līgas čempionātā, izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā. Savukārt komanda, kas Pirmās līgas čempionāta beigās ieņems otro vietu, divās spēlēs tiksies ar Virslīgas šīs sezonas septītās vietas ieguvēju. Šī dueļa uzvarētājs izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Virslīgas čempionātā.

Pēc šīs kārtas katrai no komandām turnīrā būs jāaizvada vēl pa divām spēlēm. FC Caramba/Dinamo futbolistus sagaidīs cīņas pret FK Ogre (savā laukumā) un FK Smiltene/BJSS (izbraukumā), Valmiera Glass FK/BSS spēkosies ar Salaspili (izbraukumā) un Rēzeknes FA (savā laukumā), bet Rīgas Futbola skola tiksies ar FK Tukums 2000/TSS (izbraukumā) un FK Auda (savā laukumā).

Pirmā 28. kārtas spēle sestdien sāksies plkst. 13:00, kad 13. vietā esošā FK Smiltene/BJSS vienība uzņems par pozīciju augstāk esošo FK Ogre komandu, bet plkst. 14:00 bez pieminētajām divām spēlēm sāksies vēl divi mači – 11. pozīcijā esošā FK Jēkabpils/JSC komanda, kas piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, savā laukumā tiksies ar divas vietas augstāk esošo Salaspils vienību, bet AFA Olaine, kas kopvērtējumā ir desmitā un bez panākumiem ir sešās spēlēs pēc kārtas, uzņems piektajā vietā esošos FK Auda futbolistus, kuri nepārspēti ir četros mačos pēc kārtas.

Vēl divi gaidāmās kārtas mači sāksies plkst. 15:00. Tajos FK Tukums 2000/TSS komanda, kas kopvērtējuma tabulā ir septītā, tiksies ar Preiļu BJSS vienību, kas par spīti divām uzvarām pēc kārtas pašlaik noslēdz kopvērtējuma tabulu, bet Brocēnu SC stadionā svarīgā cīņā par palikšanu turnīrā tiksies 15. un 14. vietā esošās JFK Saldus/Brocēnu NBJSS un FK Staiceles Bebri komandas.

Atgādinām, ka komanda, kas ieņems pēdējo vietu 2015. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā, zaudēs tiesības piedalīties 2016. gada sezonas Pirmās līgas čempionātā.

Gaidāmā kārta sestdien noslēgsies ar spēli plkst. 17:00, kad Liepājas stadionā "Olimpija" tiksies FK 1625 Liepāja un Rēzeknes FA komandas. Liepājnieki kopvērtējumā ir ceturtie, lai arī komanda nav uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas, bet rēzeknieši seko divas vietas zemāk.

Atgādinām, ka līdzjutējiem līdz 25. oktobrim ir iespēja noteikt komanda.lv Pirmās līgas čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju un treneri.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija